KRAFT

Vil bruke 50 milliarder på ti år

Auke Lont melder at Statnett legger opp til å etablere et sterkere nett og en mer solid infrastruktur.
Auke Lont melder at Statnett legger opp til å etablere et sterkere nett og en mer solid infrastruktur. Bilde: Håkon Jacobsen
30. nov. 2011 - 11:15

Innen 2021 ønsker Statnett å bruke mellom 40 og 50 milliarder kroner på å sikre tilførsel av strøm til forbrukerne i Norge.

Les også: FoU skal gi enklere nettdrift

Konkrete tiltak

Statnetts utviklingsplan skal også legge til rette for norsk klimapolitikk og verdiskaping, og planen konkretiserer investeringene som skal gjennomføres i denne perioden, opplyser selskapet.

– Mens vi i fjor presenterte våre ambisjoner for den kommende tiårsperiode, er vi i Nettutviklingsplanen 2011 mer konkrete på tiltakene og hvordan vi skal gjennomføre disse, sier konsernsjef Auke Lont.

Statnetts plan er å sikre god forsyningssikkerhet i Bergen-området og i Nord-Norge, og å bidra til likere pris mellom Midt-Norge og Sør-Norge ved å sørge for bedre nettkapasitet.

Les også: NVE frikjenner kraftbransjen

Elektrifisering og industri

Statnett ser dessuten på det som en viktig oppgave å legge til rette for småkraft og vindkraft, samt elektrifisering av petroleumsvirksomheten og ny industriell virksomhet langs kysten.

– Nettutviklingsplanen 2011 legger opp til å etablere et sterkere nett som håndterer varierende tilgang på kraft, varierende forbruk – og flere ulike scenario for utviklingen. En solid infrastruktur vil være i stand til å håndtere flere uforutsette hendelser og nye utviklingsretninger. Hvis for eksempel manglende nett hindrer næringsutviklingen kan det økonomiske tapet for samfunnet bli betydelig, sier Lont.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

BKK vil ha tidsfrister for konsesjonsbehandling

NVE hudfletter Lyse for profittjag

Statnett håvet inn på prisforskjeller

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.