KRAFT

Vil bruke 50 milliarder på ti år

Auke Lont melder at Statnett legger opp til å etablere et sterkere nett og en mer solid infrastruktur.
Auke Lont melder at Statnett legger opp til å etablere et sterkere nett og en mer solid infrastruktur. Bilde: Håkon Jacobsen
30. nov. 2011 - 11:15

Innen 2021 ønsker Statnett å bruke mellom 40 og 50 milliarder kroner på å sikre tilførsel av strøm til forbrukerne i Norge.

Les også: FoU skal gi enklere nettdrift

Konkrete tiltak

Statnetts utviklingsplan skal også legge til rette for norsk klimapolitikk og verdiskaping, og planen konkretiserer investeringene som skal gjennomføres i denne perioden, opplyser selskapet.

– Mens vi i fjor presenterte våre ambisjoner for den kommende tiårsperiode, er vi i Nettutviklingsplanen 2011 mer konkrete på tiltakene og hvordan vi skal gjennomføre disse, sier konsernsjef Auke Lont.

Statnetts plan er å sikre god forsyningssikkerhet i Bergen-området og i Nord-Norge, og å bidra til likere pris mellom Midt-Norge og Sør-Norge ved å sørge for bedre nettkapasitet.

Les også: NVE frikjenner kraftbransjen

Elektrifisering og industri

Statnett ser dessuten på det som en viktig oppgave å legge til rette for småkraft og vindkraft, samt elektrifisering av petroleumsvirksomheten og ny industriell virksomhet langs kysten.

– Nettutviklingsplanen 2011 legger opp til å etablere et sterkere nett som håndterer varierende tilgang på kraft, varierende forbruk – og flere ulike scenario for utviklingen. En solid infrastruktur vil være i stand til å håndtere flere uforutsette hendelser og nye utviklingsretninger. Hvis for eksempel manglende nett hindrer næringsutviklingen kan det økonomiske tapet for samfunnet bli betydelig, sier Lont.

Les også:

BKK vil ha tidsfrister for konsesjonsbehandling

NVE hudfletter Lyse for profittjag

Statnett håvet inn på prisforskjeller

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.