INDUSTRI

Vil bli stor på vind i Norge

Siemens skal levere 32 vindturbiner til Høg-Jæren vindpark.
Siemens skal levere 32 vindturbiner til Høg-Jæren vindpark. Bilde: Illustrasjon / Norsk VindPro AS
Camilla Aadland
23. des. 2009 - 09:44

Avtalene med Jæren Energi og Nordkraft Vind innebærer leveranser og drift av 43 vindturbiner og har en samlet verdi på inntil en milliard kroner.

– Det er et historisk sus over avtalene vi nå inngår, sier Tore Tomter som er fagsjef innen fornybar energi i Siemens AS, i en pressemelding.Startskudd

Siemens har så langt levert 112 turbiner i Norge, men disse nye avtalene er de første vindturbinkontraktene som Siemens i Norge har inngått.

– Avtalene markerer dermed startskuddet for en massiv satsning på vindkraft for Siemens AS, sier Tomter.Høg-Jæren

Avtalen med Nordkraft Vind innebærer leveranse av 11 vindturbiner til Nygårdsfjellet vindpark ved Narvik i Nordland. De første turbinene vil bli levert sommeren 2011.

I tillegg har Jæren Energi bestilt 32 vindturbiner til Høg-Jæren Energipark. Etter at Jæren Energi flere ganger har takket nei til støtte fra Enova, ser det nå ut til at vindparken endelig blir noe av.

Les mer: – Det har vært et maratonløpSatser i Norge

Vindparkene på Jæren og på Nygårdsfjellet vil få en samlet produksjonskapasitet på cirka 340 GWh.

– På mange steder i Norge finnes det en jevn og sterk vind som gjør at vi har svært gode forutsetninger for utnyttelse av vind til elektrisk energi sammenlignet med andre land i Europa. Derfor satser vi nå tungt på dette området i Siemens Norge, og er i startgropen i arbeidet med å bygge opp en slagkraftig norsk enhet på drift og service av vindturbiner, sier Tomter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.