KARRIERE

Vil bli politiadvokat

JURIST NESTE:Hadia Tajik, politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, vil fullføre jusstudiene.
JURIST NESTE:Hadia Tajik, politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, vil fullføre jusstudiene.Bilde: Kristian Ridder-Nielsen
Dag Yngve Dahle
26. sep. 2007 - 12:58

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg? Jeg er utdannet journalist og jobbet tidligere som journalist. Derfor kunne jeg tenke meg å jobbe som det. Ellers vil jeg gjerne fullføre jusstudiene en dag, og bli politiadvokat eller jurist i en menneskerettighetsorganisasjon. Men akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg har den jobben jeg har.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren? Det må være da jeg skulle holde et foredrag som politisk rådgiver, og en fra embetsverket var med. Vi møtte en annen som skulle på samme konferanse som oss. Da hun fra embetsverket introduserte seg selv, sa hun at hun jobbet for meg. Hun sa det på en måte som fikk det til å høres ut som det var litt stas, omtrent som når jeg forteller at sjefen min er Bjarne Håkon Hanssen. Da ble jeg glad.

Hvilket minne fra yrkeskarrieren ville du helst vært foruten? Ingen, egentlig. Det har selvsagt vært situasjoner der jeg har følt at jeg har tabbet meg ut, eller opplevd at jeg ble dårlig behandlet. Men det er jo disse tingene som har vært med på å forme meg til den jeg er i dag.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre? At vi blir flinkere til å bruke de arbeidskraftreservene vi har i landet. For mange seniorer blir oversett fordi de har ”gått ut på dato”. For mange kvalifiserte personer med nedsatt funksjonsevne opplever at de blir undervurdert. Det samme gjelder mange med innvandrerbakgrunn. Og flere ledere må tore å satse på unge og nyutdannete arbeidstakere. Bedrifter kan ikke klage over at unge mangler erfaring hvis de selv ikke vil bidra til å bygge opp den erfaringen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.