PRODUKSJON

Vil bli industriens toppidrettssenter

4. aug. 2006 - 08:00

Industriklyngen på Raufoss vil være en ener innen FoU og utdanning. Gjennom samarbeid med Høgskolen i Gjøvik, NTNU og Sintef tilbys flere videreutdanningskurs for teknologer.

En rekke gode krefter står bak Raufoss Technology & Industrial Management (RTIM), som sikter mot å bli industriens toppindustrisenter. Sintef eier 50 prosent av RTIM. De øvrige eierne er Siva, Raufoss Technology, Nammo og flere andre industribedrifter.

RTIM har underskrevet en samarbeidsavtale med NTNUs fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi. Tidligere er lettmetallmiljøet på Raufoss utnevnt av regjeringen som ett av de nye Centre of Expertise (CoE)-forprosjektene.

Nytt NTNU-tilbud

Seniorforsker Odd Myklebust ved Institutt for produksjon og kvalitetsteknikk, NTNU, opplyser at samarbeidet med RTIM fører til et nytt videreutdanningskurs fra høsten.

– Kurset er på universitetsnivå, og målgruppen er ingeniører og sivilingeniører fortrinnsvis i industrien, sier Myklebust til Teknisk Ukeblad. Kurset blir en kombinasjon av nettbasert fjernundervisning og samlinger på Gjøvik.

Teknologidesign

Høgskolen i Gjøvik (HiG) har et årsstudium i teknologidesign som også kan tas i moduler og dermed kombineres med jobb. HiG satser på en utdanningsmodell der bedriftene og spesielt RTIM gjennom sine forskere aktivt tar del i fagutvikling og læringsprosess.

Det kan bli aktuelt å utvikle flere mastergradstilbud i tett samarbeid med industrien på Raufoss.

Kompetanseheving

RTIM samarbeider også med Østlandsforskning og Forskningsrådet i tillegg til industriparkene på Raufoss og Kongsberg. RTIM deltar dessuten i EUs 5. rammeprogram blant annet innen fremtidens logistikkløsninger og verdikjeder.

For bedriftene betyr kontakten med utdannings- og forskningsinstitusjonene en sterk mulighet til å heve sin kompetanse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.