MARITIM

Videoer fra nye Estonia-dykk er offentliggjort

Nye videoopptak som ble gjort i sommer av vraket av den forliste ferja Estonia, er nå offentliggjort.
Nye videoopptak som ble gjort i sommer av vraket av den forliste ferja Estonia, er nå offentliggjort. Foto: Den estiske havarikommisjonen
17. okt. 2021 - 16:23

Den svenske havarikommisjonen har offentliggjort alle videoopptak fra sommerens dykkerekspedisjoner ved Estonia-vraket, melder Sveriges Radio.

Opptakene er publisert på hjemmesiden til den estiske havarikommisjonen, og det er snakk om sju ulike filmopptak fra nærmere åtte timers dykking.

– Vi er positivt overrasket over av siktforholdene var såpass bra. Det har jo vært et poeng å både kunne filme de to hullene, og de stedene som vi har bedømt som mer interessante, sier Jonas Bäckstrand fra den svenske havarikommisjonen til radiostasjonen.

Sveriges Radio har tidligere meldt at de nye videoopptakene viser hullet i skroget på Estonia på en tydeligere måte enn tidligere sett.

Dykkerekspedisjonene fant sted i juli i sommer. Bakgrunnen for at vraket undersøkes igjen 27 år etter forliset, var opplysninger om hull på Estonias styrbord side som ble vist i en TV-dokumentar i fjor. Det skapte nye spekulasjoner om årsaken til katastrofen.

852 mennesker, deriblant seks nordmenn, omkom da ferja sank i Østersjøen 28. september 1994.

Ansatte i Kystvakten er bekymret for rekrutteringen. De mener pensjons- og lønnsvilkårene ikke er konkurransedyktige og melder at det går ut over stemningen på jobb. Torgeir Tangedal, tillitsvalgt for Befalets fellesorganisasjon i Kystvakten, og Hanne Haug, logistikk- og materialbefal på KV Svalbard.
Les også

Kystvakten-ansatte slår alarm: – Bør finne seg noe annet å gjøre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.