BLOG

Vi unboxer Nokia N900

Etter noen år i dette gamet går det lenger og lenger tid mellom hver gang jeg kjenner pulsen øke når jeg får en ny telefon til test. Sist gang må ha vært da jeg fikk den første Android-telefonen mellom hendene.Det skjedde i dag. Nokias nye Linux-baserte mobil N900 dukket opp på døra.Som seg hør og bør har Mobili.no funnet frem kameraet og tatt bilder av den nye telefonen. Vi har også tatt litt video og bilder med kameraet til N900.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. des. 2009 - 13:26

Oppdatert: Vi er nå ferdige med den fulle testen av Nokia N900.

"Milde Mathilde, den var feit" var det første som slo meg da jeg plukket N900 ut av esken. Denne telefonen er som to Nokia E71 lagt oppå hverandre i størrelse. Men så har den også et fullt tastaur du finner ved å skyve skjermen opp.

På baksiden sitter et overdimensjonert kameradeksel som gir håp om noe skikkelig optikk, men det ser ut til å være et ganske alminnelig mobilkamera med kameralys i stedet for blits. På fremsiden sitter skjermen, som måler 3,5 tommer og har oppløsningen 800 x 480 piksler. Den er skarp. Veldig skarp.

Tastaturet ser i utgangspunktet veldig lite ut. Faktisk så deler piltast høyre og venstre funksjon med piltast opp og ned. Du må altså holde inne funksjonstasten for å pile opp og ned... javel...? Vi får se hvordan dette fungerer i praksis, og om piltastene i det hele tatt brukes noe særlig.

Det ser nemlig ikke sånn ut i menyene. I utgangspunktet gjør gammel vane at jeg savner en tilbake-tast, for det mangler N900. Menysystemet fungerer slik at du trykker på et område på skjermen som er blankt for å gå ut av en funksjon. Det er også kryss oppi hjørnet i programmer.

I startskjermen får du en oversikt over tid, dekning, batteri og operatør. Det er også et eget ikon for fleroppgavekjøring. Et trykk her åpner listen over programmer som kjører. Vi kommer snart med full test av N900 og en fyldig beskrivelse av hvordan menyene fungerer.

Det er kanskje litt dumt at hele telefonen er laget i plast, men så er det også gummiert plast som ved første øyekast ikke tiltrekker seg fingermerker. Rundt kameradekselet er det en liten fot du kan plukke frem for å få telefonen til å stå på en flate.

Sjekk bildene under for mer info. Se også video tatt opp med N900 på bunnen av denne posten.

Esken til Nokia N900.

Nokia N900 er en tjukkas.

Kamera på baksiden. Linsedekselet er stort, men kameraoptikken ser ganske alminnelig ut.

Dette følger med i esken: N900, lader, pussefille, batteri, USB-kabel, USB-lader, TV-kabel, stereohåndfri.

Skjermen skyves opp for å hente frem tastaturet.

Det er æ, ø og å på tastaturet. Piltaster er det bare to av...

Før batteriet er satt i.

Skjermen dekker 3,5 tommer av fremsiden.

Dette er startskjermen på N900.

Slik ser hovedmenyen ut.

Det er taster på siden av telefonen, blant annet til kameraet.

Dette bildet er tatt med Nokia N900.

Følg med på Mobili.no for full test av Nokia N900 :)

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.