IT

– Vi trenger ikke 80-90 prosent markedsandel for å leve godt

Mandag begynner Michael Jacobs som norsk Microsoft-sjef.

microsoft
microsoft Bilde: microsoft
29. aug. 2013 - 14:28

På tross av sitt engelskklingende navn er påtroppende sjef i Microsoft Norge, Michael Jacobs (45), godt norsk.

Mandag skifter han beite fra å være mangeårig direktør i Dell i Norge, Sverige og Danmark. Nå skal han overta den norske tronen i programvaregiganten, som også viser økende maskinvareambisjoner.

Han skal overta etter at Hege Skryseth valgte å melde overgang til Kongsbergsgruppen.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å begynne i Microsoft. Jeg har jo vært en del av dette økosystemet i mange år og nå skal jeg lede selve navet i Norge. Det er en utfordring jeg ikke kan takke nei til, sier han.

Les også: Gir seg etter 13 år på toppen

Tror på Microsoft

På tross av en del motbakker tror Jacobs at Microsoft er på rett vei. Han mener selskapet har satset riktig på nettsky, tjenester og på maskinvare blant annet i form av spillkonsoller og nettbrett.

– Dette er områder som utvikler seg i stort fart. Men ingen kan spå hva som skjer på lengre sikt. Denne bransjen endrer seg utrolig hurtig og om fem år er nok situasjonen en helt annen enn i dag. Det jeg vil konsentrere meg om fremover, selvfølgelig i tillegg til å lære organisasjonene å kjenne, er å få teknologien vår ut i markedet. Selv om vi er store tror jeg vi har et betydelig vekstpotensial i det offentlige og næringslivet. Vi har bare begynt på utviklingen som vil forbedre og forenkle prosesser i samfunnet.

Trenger ikke monopol

Jacobs tror ikke Microsoft vil fortsette å ha den dominerende stillingen de har vært kjent for.

– Vi har innsett at vi ikke trenger 80 til 90 prosent markedsandel for å leve godt. Vi klarer oss godt med mye mindre bare vi er flinke nok.

– Mange av de IT-markedene vi har satset på, slik som mobilitet og nettskytjenester, vil vokse enormt i årene fremover og her det er plass til mange. Det Microsoft skal være veldig gode på er å knytte sammen den nye nettskybaserte verden med de gamle systemene som har tjent oss vel i svært mange år. Vi skal unngå den problematikken med integrasjon og sikkerhet som har gjort teknologisprangene så vanskelige tidligere. Denne gangen gjør teknologien overgangen mye enklere og legger til rette for raskere tilbakebetaling.

Han tror Norge vil ha spesielt god nytte av de endringene som skjer. Høye lønnskostnader og mange små og mellomstore bedrifter er et godt utgangspunkt for ny og forenklende teknologi. Norske bedrifter ligger allerede langt fremme i utviklingen og er flinke til å innovere.

Les også: – Smartklokker blir «det neste store»

Teknologi til alle

Det er selvfølgelig flere trinn på en utvikling mot nettskyen, medgir Jacobs.

– Det er lett å sette ut e-post, men det er mange ting i datarommet som ikke egner seg like godt og som man vil ha full kontroll på selv. Vår jobb er å betjene begge ytterpunkter med løsninger, enten de vil sette det ut, eller bygge en egen nettskyplattform.

– Men jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med den posisjonen vi har på smarttelefoner og nettbrett. Det er åpenlyst at vi skal ha en større andel av nettbrettmarkedet, både gjennom dem vi lager selv og gjennom de partnerne våre selger med Windows.

– Jeg har masse å lære i den nye jobben. Nå skal jeg bygge allianser til bedrifter jeg hittil har konkurrert med i Dell. Ikke minst de som holder til ute på Fornebu, ler han (HP ligger på Fornebu).

Beste arbeidsplass

I fjor ble Microsoft kåret til året beste arbeidsplass. Det er en kåring Jacobs vil ha igjen.

– Jeg er ydmyk overfor den innsatsen det ligger bak en slik pris. Dette er resultat av et målrettet arbeid over lang tid og det er en innsats som vi må fortsette med. Jeg vil gjerne ha slike priser mens jeg holder i rorpinnen også, sier han.

Les også:

Nordmenn skal barbere prisen på videokonferanser

Snart kan det bli slutt på telefonnummer

Dette skiller de nye superkonsollene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.