KARRIERE

Vi jobber lenger

STÅR PÅ: Den nye pensjonsreformen vil gjøre det enda mer attraktiv å jobbe lenger, mener LOs sjeføkonom.
STÅR PÅ: Den nye pensjonsreformen vil gjøre det enda mer attraktiv å jobbe lenger, mener LOs sjeføkonom. Bilde: Colourbox.com
12. apr. 2010 - 08:45

Nye tall viser at det er motsatt. Vi jobber nemlig over ett år lengre enn for ti år siden.

Pensjonsalderen stiger

En rapport fra LO viser at pensjonsladeren i Norge sakte, men sikkert har steget de siste ti årene. I 1998 var den forventede pensjonsalderen i Norge 62,7 år. I 2008 var den 64 år, skriver VG.

– Tall både fra både Nav og OECD viser at pensjonsalderen har vært økende i over ti år, og at pensjoneringsnivået i Norge snarere er høyt i forhold til mange andre land, sier LOs sjeføkonom Stein Reegård til avisa.

– Årsaken til økningen er en kombinasjon av gunstig arbeidsmarked og at de eldre blir mer verdsatt ved at arbeidsgiver ønsker å beholde dem lenger. Krisen vi har vært gjennom nå, har heller ikke klart å knekke denne tendensen, sier Reegård.

Mer attraktivt

Han tror den nye pensjonsreformen vil gjøre det mer attraktivt å jobbe lenger samt å jobbe litt ved siden av etter at man har nådd pensjonsalderen.

Tall fra OECD viser at nordmenn står lenger i jobb enn både dansker, finner og briter, mens både islendinger og svensker har høyere pensjonsalder enn oss.

På bunnen av listen finner vi franskmennene, som pensjonerer seg rundt 59 år gamle. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.