MOBIL

Vi har grillet N8s HDMI

Våre venner hos Soundgarden var mer enn villige til å koble Nokia N8 til godsakene sine.

13. okt. 2010 - 14:32

Dette har vi sagt mange ganger før, og vi har tenkt å si det mange ganger til, fordi vi ikke blir lei av det: Nokia N8 har HDMI-utgang.

Dette betyr at du kan koble telefonen til TV-er, prosjektører, PC-skjermer, forsterkere og annet som kan ta imot HDMI-signaler.

Vi har den siste uken mottatt en rekke henvendelser fra folk som lurer på om HDMI på en mobiltelefon faktisk fungerer.  Det korteste svaret på dette er: Ja. Det fungerer veldig bra. Vi har prøvd ut løsningen med en rekke forskjellige oppsett, og støtt på få problemer.


Test 1: Redaksjonens fattigmanns-oppsett

Her i redaksjonen har vi vært begrenset av tilgang på utstyr. Her koblet vi telefonen til PC-skjermens DVI-kontakt med overgang til HDMI. DVI-kontakten har ikke støtte for overføring av lyd, så dette måtte vi kjøre via en vanlig kabel med 3,5 mm minijack i begge ender.

I oppsettet vårt har vi også prøvd et par forskjellige USB-løsninger. Det første vi prøvde (vi var litt vel optimistiske her) var å koble til en ekstern harddisk som er laget for å få strøm gjennom USB-kabelen. Telefonen greide som forventet ikke å drive denne.

Det er dog ikke noe problem å bruke harddisker med ekstern strøm eller vanlige minnepinner. Vi hadde null problemer med å spille av Divx-filer direkte fra noen av våre USB-pinner.

I videoen nedenfor kan du se en tre minutters demonstrasjon av hvordan dette oppsettet fungerte.

Test 2: Soundgardens entusiast-oppsett

Vi er som nevnt litt begrenset av tilgang på utstyr, så vi tenkte det var på sin plass å besøke noen som ikke er det. Derfor tok vi turen til Soundgarden i Bergen, som stilte filmrommet sitt til disposisjon.

Her brukte vi ingen andre tilkoblinger enn HDMI-kabelen, som ble koblet til en Pioneer SCLX73 surroundforsterker, som på sin side er tilkoblet en Mitsubishi  HC3800 DLP-prosjektør og et ganske så snasent surround-sett fra System Audio. Nesten som i Mobili-brakka, med andre ord.

I de to videoene nedenfor har vi filmet surround-checken og en trailer for den kommende Disney-filmen Tron (begge deler forhåndslagret på N8 da vi fikk den). Vi må understreke at vi satt i et mørkt rom og filmet surround-videoer med et middels bra videokamera (som tar opp lyd i stereo..), så videoene yter selvsagt ikke den reelle opplevelsen rettferdighet.

Surround-check

Filmtrailer: Tron

Her fikk N8 fikk virkelig vist hva den er god for. Selv hi-fi-folket hos Soundgarden lot seg imponere.

- Her var det overraskende god bildekvalitet og bra lyd. Det blir mer og mer digitale medier i hverdagen, så det er stilig at Nokia pusher på og integrerer ting som HDMI i mobilelefoner. At apparater begynner å snakke sammen er gode ting, sier Soundgardens øyenvitne, Michael F. Johnsen til Mobili.


Bonustest: Musikkvalitet

Siden Mr. Johnsen har høyttalerkabler som koster mer enn redaktørens bil, benyttet vi anledningen til å få en vurdering av N8-som musikkspiller.Godkjenner lydkvaliteten: Michael F. Johnsen fra Soundgarden gir bra skussmål til N8 som musikkspiller.

- Her er det både bra lyd og god bassgjengivelse, og jeg likte også hvor lett det var å navigere i musikkspilleren, sier Johnsen, som for tiden er fly forbanna på sin HTC Diamond.

Dette er den tredje artikkelen vi publiserer i forbindelse med testing av Nokia N8. Den fullstendige testen kommer når vi har fått et skikkelig inntrykk av alle aspektene med telefonen. Lenkene nedenfor går til de to forrige N8-artiklene vi har laget.

Førsteinntrykk: Ett døgn med Nokia N8

Slik er Nokias programvarebutikk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.