IT

– Vi er fortsatt heltene

DØMT: Carl Lundström, Peter Sunde og forsvarsadvokat Peter Altin under den pågående Pirate Bay rettssaken i Stockholms tingsrätt.
DØMT: Carl Lundström, Peter Sunde og forsvarsadvokat Peter Altin under den pågående Pirate Bay rettssaken i Stockholms tingsrätt. Bilde: SCANPIX
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. apr. 2009 - 13:41

Under Pirate Bays egen pressekonferanse, som startet kl. 13 i dag, sier Peter Sunde at han føler de har fått en dom som føles både forvirrende og elendig.

– Vi hadde i det minste ventet forskjellig straff. Nå får vi alle ett år, under begrunnelsen at vi dømmes som en gruppe. Det er merkelig å bli dømt som om jeg skulle være i et organisert team med noen jeg bare har møtt et par ganger, sier Sunde.

Lært av Hollywood

Han sier ingenting vil skje med Pirate Bay før ankesaken er ferdig, men vet ikke når neste runde vil starte.

– For oss er dette som siste episode av sesong 1 i en tv-serie – eller det tidspunktet når heltene får den første store motgangen i en spillefilm. Men vi må takke Hollywood, for dere har jo lært oss at heltene vinner til slutt, og vi er heltene, sier Sunde.

Tror på ny dom

Selv om de er dømt til et års fengsel, mener han aldri de vil havne bak lås og slå.

– Vi mener fortsatt ikke vi har gjort noe kriminelt, og er sikre på at vi vil bli dømt mer rettferdig i høyere rettsinstanser, sier han, og kaller Stockholm tingsrätt for "terningsretten".

– Vil aldri betale

Peter Sunde understreker at de absolutt ikke har planer om å betale de 30 millionene de er dømt til å betale:

– Det er det samme hvor mye penger de sier de skal ha, for vi kan ikke og vil ikke betale. Hadde jeg hatt 30 millioner hadde jeg heller brent pengene enn å betale. De skulle ikke engang fått asken av de brente sedlene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.