IT

VG sender Tippeligaen fra USA

Da VGLives seere så Sigurd Rushfeldt sette inn 1-1-målet mot Ålesund søndag, kom signalene fra en maskinpark i USA.
Da VGLives seere så Sigurd Rushfeldt sette inn 1-1-målet mot Ålesund søndag, kom signalene fra en maskinpark i USA. Bilde: Scanpix
Leif Hamnes, Anders BrennaLeif Hamnes, Anders Brenna
17. mars 2009 - 14:23

VG ville ha ny teknologi, men ikke overfylte serverrom i årets storsatsning på nettfotball.

– Det er veldig greit å kunne leie slike tjenester – når du kan, sier Jo Christian Oterhals, administrerende direktør i VG Multimedia til Teknisk Ukeblad.

Nettskyen

Direkteoverføring av fotballkamper på internett er en stor utfordring, og VG valgte å gå for en løsning der mye ble håndtert av eksterne IT-løsninger ute i det som gjerne kalles nettskyen.

Det vil si tjenester for datalagring, dataprosessering og datatrafikk som kjøres på servere utplassert ute på internett, istedenfor på bedriftens eget serverrom.

Medieavspiller

VG valgte å satse på en løsning der de brukte medieavspilleren Move, fra amerikanske Move Networks.

Den brukes blant annet av store amerikanske TV-stasjoner som ABC, Fox og ESPN.

De har teknologi som skal gi skarpe bilder uten mellomlagring (buffering) av sendingene.

– Vi var i utgangspunktet interessert i avspillingsteknologien fra Move. Da det i tillegg viste seg at Move hadde et kundeforhold til Level 3 fra før, gjorde det valget enklere for oss. Vi var interesserte i Move-avspilleren, men ikke like interessert i å gjøre store nyinvesteringer i egen maskinpark, sier Oterhals.

Spres overalt

Level 3 er et selskap som leverer nettbasert streaming av video over internett på en måte som gjør at det spiller liten rolle hvor i verden seeren befinner seg.

– Noe forenklet har Level 3 plassert servere hos ISP-er over hele verden, noe som gjør dem i stand til å levere like hastigheter til tross for avstanden, sier Oterhals.

Teknologien har også andre fordeler: Dersom trafikken viser seg å være for stor i ett land eller område, spres innholdet over en annen server i geografisk nærhet til området hvor det nærmer seg overbelastning.

Nettskyen vant første serierunde

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.