OFFSHORE

Vetco Aibel fikk Alvheim

Marathon har valgt Vetco Aibel til å å bygge skipet MST Odin om til en produksjon-, lagrings- og losseenhet for bruk på Alvheim-feltet i Nordsjøen. MST Odin var tidligere eid av Navion. Flerbruksskipet er bygd for bruk i røffe farvann, en type fartøy det har vært liten etterspørsel etter i markedet.
Marathon har valgt Vetco Aibel til å å bygge skipet MST Odin om til en produksjon-, lagrings- og losseenhet for bruk på Alvheim-feltet i Nordsjøen. MST Odin var tidligere eid av Navion. Flerbruksskipet er bygd for bruk i røffe farvann, en type fartøy det har vært liten etterspørsel etter i markedet. Bilde: Statoil
Anders J. Steensen
28. jan. 2005 - 15:02


Dette sikrer aktivitet ved verkstedet ut 2006. Feltet skal i produksjon i 2007. Oppdragsgiver og operatør er Marathon Petroleum Company (Norway) AS.

Selve ingeniørarbeidene starter umiddelbart i Asker, mens byggeaktiviteten kommer i gang om et halvt års tid.

Vetco Aibel var i sterk konkurranse med utenlandske verft om å få kontrakten.

– Dette viser at norske leverandører fortsatt er meget konkurransedyktige på komplekse prosjekter. Vår erfaring og gjennomføringsevne er viktige elementer når oljeselskapene vurderer hvem som skal tildeles kontrakten, sier adm. dir. Rasmus Sunde i en kommentar.

Kontraktens verdi er på 2,2 milliarder kroner. Anleggets vekt er på 8.200 tonn.

Vetco Aibel, tidligere ABB Offshore Systems, har levert og delvis driver seks tilsvarende installasjoner på fartøyer verden rundt.

Les mer om: