E18 VESTKORRIDOREN

Vestkorridoren: Aventi er tildelt automasjonskontrakt til 80,4 mill

Statens vegvesen har innstilt Aventi Technology til kontrakten som omfatter levering og arbeid med automasjon på E18 Lysaker-Ramstadsletta.

Det blir mye automasjon på E18 Lysaker-Ramstadsletta.
Det blir mye automasjon på E18 Lysaker-Ramstadsletta. Foto: Aas-Jacobsen
19. juni 2023 - 07:42

Konkurransen om entreprise E121 Automasjon ble lyst ut i slutten av november 2022. Etter prekvalifiseringrunden inviterte Statens vegvesen fem selskap til å levere tilbud og delta i forhandlinger:

  • Aventi Technology
  • Mesta
  • Tratec Norcon
  • ABB
  • Trafsys

Statens vegvesen har funnet at Aventi Technology sitt tilbud hadde det beste forholdet mellom pris og kvalitet. Aventi er derfor innstilt til automasjonskontrakten til en kontraktssum på 80,4 millioner kroner, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Statens vegvesen planlegger å signere kontrakt med firmaet i slutten av juni.

– Denne entreprisen handler om blant annet alt av bommer og bevegelige skilt, ja, grovt og enkelt sagt omtrent alt teknisk utstyr med motor, sa Vegvesenets prosjektleder Tom Hedalen til Veier24 da konkurransen ble lyst ut.

Arbeidene strekker seg over hele prosjektet E18 Lysaker-Ramstadsletta. I tillegg kommer noen arbeider langs veier som ikke skal bygges om. Det er blant annet E18 Lysakerelva- Fornebukrysset, langs Snarøyveien og ved Telenor Arena.

Veidekke legger 200 tonn miljøasfalt på en prøvestrekning på E14 mellom Meråker og Storlien på oppdrag for Statens vegvesen i 2021.
Les også

For 1,1 milliarder kroner får Vegvesenet 560.000 tonn asfalt – se hvor den havner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.