ENERGI

Verken forsvar eller politi sier de har øvd på angrep mot gassrør

Angrep på norske gassrør er det verste som kan skje, sier PST, men verken politiet eller Forsvaret sier de har trent på slike angrep.

Verken politiet eller Forsvaret sier de har trent på angrep mot gassrør. Dette er Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland. Her eksporteres gass stø gjennom rørledningen Europipe II til Dornum i Nord-Tyskland og gjennom transportsystemene Statpipe og Norpipe til Emden.
Verken politiet eller Forsvaret sier de har trent på angrep mot gassrør. Dette er Kårstø prosessanlegg i Nord-Rogaland. Her eksporteres gass stø gjennom rørledningen Europipe II til Dornum i Nord-Tyskland og gjennom transportsystemene Statpipe og Norpipe til Emden. Foto: Cornelius Poppe/NTB
30. sep. 2022 - 07:50

I juni trente Forsvaret og politiet på terroranslag mot norske olje- og gassinstallasjoner. Men beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet sier til Aftenposten at de ikke har øvd på angrep rettet mot gassrørledninger,

– Jeg har ikke oversikt over alle scenarioer som har ligget til grunn for øvelsene som har pågått i mange år. Men jeg kjenner ikke til at vi har øvd konkret på angrep rettet mot gassrørledninger, sier Vangen til avisen.

Forsvaret ønsker ikke å svare konkret på om de har øvd på dette .

– Forsvaret bistår blant annet politiet med terrorberedskap offshore. Dette trener vi regelmessig på, skriver Stine Barclay Gaasland, oberstløytnant og pressekontakt i Forsvaret, i en e-post.

Forsvaret trener jevnlig på hva de gjør under et terrorangrep på en oljeplattform, ifølge Torbjørn Bongo, leder i Norges offiser- og spesialistforbund.

– Det øves på gisselsituasjoner på plattformene der vi har folk, men etter det jeg er kjent med, har ikke angrep mot gassrørledning vært en del av disse øvelsene, sier Bongo.

Kystvakten deler torsdag dette bildet fra kystvaktskipet KV Sortland deltar i søket etter vrakdeler fra helikopteret som styrtet utenfor Bergen onsdag kveld.
Les også

Kvinnelig sykepleier døde

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.