T2

Verdens svarteste TV

Merk deg navnet Kuro fra Pioneer. Knallskarpe bilder og fet surroundlyd i skjønn forening. Kan man ha det bedre i heimen?
Merk deg navnet Kuro fra Pioneer. Knallskarpe bilder og fet surroundlyd i skjønn forening. Kan man ha det bedre i heimen? Bilde: Trond Heggelund

LAS VEGAS: Pioneer sjokkerte alle med sin nye Kuro plasma-TV på CES i fjor.

Enda bedre

Ingen hadde noe som kunne vise et så bra svartvivå med så mye smell i fargene. Slikt er ikke lett å overgå og opprinnelig hadde Pioneer sagt at dette skulle være året for de mindre forbedringene.

Nå har de ombestemt seg, og i kampen om oppmerksomheten vrenger de labben. Her får folk se hva ingeniørene har på tapetet for neste år.

Selv om mange sikkert brenner etter å få denne nå, har ikke Pioneer sagt noe annet enn at den ikke kommer på markedet i år.

Den store forskjellen på dagens modell og den nye niende generasjonen, om vi skal følge den tellingen Pioneer har hatt til nå, er at de har eliminert all reststråling i piksler som er i hvilemodus.

Mer svart

Det betyr enda svartere svart og gjør det nesten irrelevant å snakke om kontrastforhold. I så fall har en million til en eller mer, men slike tall begynner å bli absurde sier Pioneer.

Kanskje like morsomt som kontrastforholdet er tykkelsen. Kanskje tynnelsen er et bedre begrep her, siden skjermen bare en 9 mm tykk. Det gjør den svært lett.

En 50-tommer veier bar 20 kilo og da er det ikke noe problem å henge den opp selv på skjøre gipsvegger.

2007: De beste dingsene

Verdens flateste TV

Les mer om: