ARBEIDSLIV

Venter på pengene

Kunnskapsminister øysteinDjupedal må følge opp realfagsatsingen med penger i statsbudsjettet, mener Tekna.
Kunnskapsminister øysteinDjupedal må følge opp realfagsatsingen med penger i statsbudsjettet, mener Tekna. Bilde: SV
Atle Abelsen
8. juni 2006 - 08:00
Vis mer

– Vi er veldig glade for initiativet fra Kunnskapsdepartementet. Men prøvesteinen på hvor sterkt de egentlig mener dette, kommer i høstens statsbudsjett, sier informasjonsjef Tore Westhrin i Tekna til tu.no.

Lønnsspørsmål

Ifølge tekna bør det største løftet gjøres i skolen, der lærere med realfaglig bakgrunn er en stor mangelvare.

- Det er forståelig, så lenge en lektor eller en realist med mastergrad kan oppnå en topplønn flere hundre tusen kroner lavere enn hva de kan forvente i det private næringslivet, sier Westhrin.

Øremerket

Han viser til «eldemilliarden», og etterlyser en tilsvarende øremerket «realfagsmilliard» som skal flytte ansvaret for en lønnsheving til lærerne over fra kommunene til staten.

– Det er opplest og vedtatt i alle fora at det industrielle Norge og velferdsstaten er avhengig av at vi greier å produsere tilstrekkelig mange og dyktige ingeniører også i framtida. Men jeg frykter at kriseforståelsen fremdeles er for lav til at en slik ekstrabevilgning kan realiseres.

Fornøyd

Westhrin er for øvrig veldig fornøyd med Djupedals utspill og plan (se faktaboksen til høyre).

– Tekna har jobbet med disse sakene i en arbeidsgruppe sammen med departementet. Vi merker oss med tilfredshet at de har tatt til seg våre innspill, blant annet forslaget om å opprette en lektor 2-ordning for å trekke industriens folk inn i skolen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.