Segway-rullestol

Venter på godkjenning fra Nav: Segway-teknologi gir Cecilie bedre liv

Fem gyrosensorer under setet på rullestolen gjør Cecilie Brenden Høgtorp (30) mer selvstendig, men rullestolen er foreløpig ikke godkjent i Norge.

Hverdagen til Cecilie Brenden Høgtorp blir mye enklere med gyro-teknologi i rullestolen. (Foto: Håvard Solerød)
En slik stol koster ca. 190.000 kroner, de fleste elektriske rullestolene ligger i samme prisnivå. (Foto: Håvard Solerød)
Tatt lang tid: I åtte år har Ole Gjermundbo i Segway Norge jobbet for at kategorien Active Electric Wheelchairs skal få innpass i Norge. (foto: Håvard Solerød)
Smertefullt: Utformingen av den største rullestolen gjør at hun må ligge nærmest vannrett for å komme inn. (Bilde: Håvard Solerød)
Tid spart: Med rullestolen med gyro-teknologi kan hun manøvrere inn og ut av bilen raskere. (Bilde: Håvard Solerød)
Får ikke snudd: I helsen med den største rullestolen blir hun sittende å se inn i veggen og må rygge ut, hvilket gir smerter på grunn av ryggmargskaden. (Bilde: Håvard Solerød)
Fri sikt: I heisen med Freee F2 kan hun snu og se andre i heisen. (foto: Håvard Solerød)

Fem gyrosensorer under setet på rullestolen gjør Cecilie Brenden Høgtorp (30) mer selvstendig, men rullestolen er foreløpig ikke godkjent i Norge.

  • Helse

I to uker har Cecilie B. Høgtorp hatt sin AEW (Active Electric Wheelchair) til utprøving. Hjemme sitter hun i en  manuell rullestol, men hvis hun skal ut av leiligheten på lengre turer enn til postkassa, er hun avhengig av elektrisk rullestol.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå