KARRIERE

Venter fortsatt lønnsfest for fagutdannede

NYTT: YS-leder Tore Eugen Kvalheim avviser ikke at frontfagmodellen bidrar til å gi fagutdannede i industrien en god lønnsutvikling.
NYTT: YS-leder Tore Eugen Kvalheim avviser ikke at frontfagmodellen bidrar til å gi fagutdannede i industrien en god lønnsutvikling. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
4. okt. 2010 - 12:32

– Vi har de siste årene jobbet for at fagutdannede med attraktiv utdanning skal løftes lønnsmessig. Fagutdanning skal lønne seg. På vegne av disse gruppene applauderer vi utviklingen, sier Kvalheim til Teknisk Ukeblad.

Han mener forskjellene i lønnsutvikling mellom utdanningsgruppene ikke er veldig store.

Lønn for strevet

– Det er også litt tidlig å si om dette er en utvikling som vil fortsette, men jeg håper og tror at det vil skje. Men det skal ikke gå på bekostning av andre grupper. YS vil ikke ha for store lønnsforskjeller, sier YS-lederen.

Han synes ikke høyt utdannede nødvendigvis skal ha en bedre lønnsutvikling enn folk uten høyere utdanning.

– Disse tallene viser dessuten bare lønnsutvikling, ikke lønnsnivå. Jeg synes det er urealistisk at alle grupper skal ha samme lønnsutvikling hvert år. Det er noe helt annet å få fire prosent lønnsøkning av en lønn på en million kroner enn en lønn på 300.000 kroner, sier Kvalheim.

Ferske byggingeniører vant lønnskampen

Les mer om: