OFFSHORE

Vellykket Ramrig

28. aug. 2000 - 13:45

Stavanger: – Vi har oppnådd mer enn 20 prosent høyere effektivitet i boreoperasjonene. Dette er vi meget godt fornøyd med, sier Terje Olsen i Smevig.

Noen mindre innkjøringsproblemer har oppstått, mest knyttet til rørhåndtering, fordi operatørene må finne ut hva som er optimal bruk av utstyret.

Ramrig er installert på West Venture og West Navion. West Venture opererer på Troll-feltet, mens West Navion for tiden borer en letebrønn på 1700 meters havdyp på Fylla-feltet vest av Grønland.

– Begge fungerer tilfredsstillende. For West Venture sin del viser det seg at riggen er særlig effektiv ved boring og ferdigstilling av produksjonsbrønner, sier Olsen. Han regner ikke med at Smevig vil klare å få betalt høyere rater for de nye boreinstallasjonene, men at de vil være ettertraktet hos oljeselskapene på grunn av den økte effektiviteten.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.