Velg elektronisk ID selv

KLAR: Frem mot sommeren kan du logge på stadig flere offentlige tjenester med de nye private løsningeen for eID, som her med Buypass-kortet.
KLAR: Frem mot sommeren kan du logge på stadig flere offentlige tjenester med de nye private løsningeen for eID, som her med Buypass-kortet. (Bilde: Espen Zachariassen)
  • IT

Elektronisk ID (eID) med smartkort fra Buypass og minnepinne fra Commfides er ferdig utviklet.

Det vil si at innbyggerne har et alternativ til statens egen løsning Min ID for sikker pålogging til offentlige tjenester på nett

Kontrakt

De to sikret seg kontrakt med Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi), mens Bank ID overraskende falt ut fordi løsningen ikke inneholdt meldingskrypteirng.

Les mer: BankID skviset ut av eID

Utdanning og pensjon først ut

NAV, Lånekassen og andre virksomheter går én etter én over til den nye løsningen, og i løpet av første halvår 2011 får innbyggerne valget mellom disse tre "nøklene" for å gjøre offentlige ærend på internett , skriver Difi i en pressemelding torsdag.

Samordna opptak og Statens pensjonskasse er blant dem som allerede har tatt Commfides og Buypass i bruk.

Sikkerhet

Hensikten med de to private løsningene er å kunne logge på for digitale tjenester på såkalt sikkerhetsnivå 4, som sikrer at personsensitive opplysninger kan sendes trygt over nettet.

Les også: Spanderer eID på kommunene

E-signatur for hele Europa

Kritisk behov for å samle Data-Norge

60 millioner til elektronisk ID

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå