PROSJEKTER

Velde kapret kontrakten på å legge asfalt på E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest

Rundt 80.000 tonn asfalt skal legges ut på den 10 km lange strekningen.

Velde skal legge asfalten på E39 Lyngdal øst - Lyngdal vest.
Velde skal legge asfalten på E39 Lyngdal øst - Lyngdal vest. Foto: Thor Søndenaa
Thor SøndenaaJournalist
17. juli 2023 - 06:00

Korridoren gjennom Lyngdal kommune er omlag ti kilometer lang. To lange tunneler på tilsammen drøye 6 km samt den 300m lange og 70m høye Kvelland bru utgjør størstedelen. I tillegg skal det asfalteres på en tilførselsvei fra motorveien og ned til dagens E39 i Herdal. Motorveien starter med planfritt kryss i Herdal i øst og går vestover til planlagt kryssløsning på Røyskår. Parsellen blir bygget som en firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Hovedentreprenør er arbeidsfellesskapet JV Implenia Stangeland ANS.

Les også

Volvo gir opp sin satsing på asfaltmaskiner - selger fabrikken i Tyskland

Fikk også asfalarbeidet i garantitiden

 – Nå har vi inngått en avtale med hovedentreprenøren om produksjon og utførelse av ca. 70-80.000 tonn asfalt. Kontrakten innbefatter også arbeider i garantitiden på prosjektet som er 15 år. Til sammen handler det om en kontrakt på mer enn 100 millioner kroner, forteller avdelingsleder for Velde Asfalt AS på Agder, Stig Lindland.

Asfalten skal produseres på Velde sitt anlegg i Mandal – ca 3 mil unna prosjektet i Lyngdal. Lindland forventer at de første arbeidene med legging starter opp allerede til høsten. Veianlegget er planlagt ferdig sommeren 2025.

Les også

Tegnet storkontrakt for gang- og sykkelvei i Nordre Follo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.