DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Veidekke har hanket inn driftskontrakter for 1,1 mrd i vår

Veidekke har i løpet av våren inngått fire nye kontrakter om drift og vedlikehold av fylkesveier. Kontraktene har en varighet på fem år pluss opsjoner, og samlet kontraktsverdi er 1,1 milliarder kroner eks. mva.

7. juli 2022 - 10:14

– Vi ser fram til å starte de nye kontraktene i september og gjøre det vi kan for at trafikantene opplever så gode og sikre kjøreforhold som mulig på alle de 11.100 kilometerne vei som vi nå har ansvar for rundt i landet. Det er bra konkurranse om disse jobbene, så er vi godt fornøyd med uttellingen i årets anbudsrunde, sier direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Infrastruktur i en pressemelding.

Direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Drift og Vedlikehold. <i>Foto:  Veidekke</i>
Direktør Kjell Otto Bragstad i Veidekke Drift og Vedlikehold. Foto:  Veidekke

Kontraktene handler om å få trafikken trygt og effektivt fram på veinettet, samt å ta vare på veiene for å sikre ønsket levetid. Det betyr brøyting, strøing, salting, tunnel- og skiltvask, drift av grøntarealer, grøfterensk, sikre avløp, renhold av veiene og rasteplasser samt beredskap ved ulykker og ekstremvær.

– Kontraktene har vi vunnet etter gode prosesser med grundige risikoanalyser som gir oss et solid grunnlag for å utføre det arbeidet som kreves samtidig som vi sikrer sunn økonomi i virksomheten, sier Bragstad i meldingen.

De nye kontraktene gjelder fra 1. september. Etter det vil Veidekke ha 22 drifts- og vedlikeholdskontrakter for riks- og fylkesveier fra Finnmark i nord til Agder i sør, med en total årlig omsetning på om lag 1,5 milliarder kroner eks. mva. Totalt vil årets tildelingsrunde medføre at Veidekkes omsetning innen drift og vedlikehold av veier øker noe.

Her er årets nye driftskontrakter som Veidekke har fått tilslag på: 

Kunde Verdi Område Varighet (og opsjon)
Møre og Romsdal Fylkeskommune 286 Indre Nordmøre 2022-2027 (1-4 år)
Agder Fylkeskommune 238 Mandal 2022-2027 (1 år)
Nordland Fylkeskommune 460 Vesterålen 2022-2027 (1-4 år)
Troms og Finnmark Fylkeskommune 121 Loppa - Hasvik 2022-2027 (2 år)

Kontrakten på 286 millioner gikk inn i Veidekkes ordrereserve for første kvartal. De øvrige (på til sammen 819 millioner) inngår i ordrereserven for andre kvartal 2022, opplyser konsernet.

Onsdag kunne energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre presentere vinneren av den første havvindauksjonen på norsk sokkel: Ventyr, som består av Parkwind og Ikeas investeringsselskap Ingka.
Les også

Ikea skal bygge ut Norges første havvindområde

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.