BYGG

Veidekke gir ikke utbytte

Styret i Veidekke har, sammen med konsernledelsen, kansellert det foreslåtte utbyttet på fem kroner per aksje for 2019. Avgjørelsen skal gjøre selskapet bedre i stand til å håndtere den uavklarte situasjonen rundt pandemien.

Svein Richard Brandtzæg, styreleder i Veidekke, sikrer likviditeten ved å holde tilbake 675 millioner kroner som skulle gått til aksjonærene.
Svein Richard Brandtzæg, styreleder i Veidekke, sikrer likviditeten ved å holde tilbake 675 millioner kroner som skulle gått til aksjonærene. Foto: Tore Stensvold
31. mars 2020 - 10:42

Virusutbruddet har foreløpig hatt begrenset effekt på fremdriften i bygg- og anleggsprosjektene og boligsalget til selskapet. Veidekke frykter imidlertid at pandemien vil skape betydelig markedsusikkerhet i tiden som kommer. På grunn av usikkerheten pandemien allerede har forårsaket, har styret besluttet å kansellere det tidligere annonserte utbytteforslaget og foreslå for selskapets ordinære generalforsamling 6. mai at det ikke blir utbetalt utbytte for regnskapsåret 2019, skriver selskapet i en pressemelding.

Restriksjoner gir usikkerhet

– Vi har forventning til at de omfattende restriksjonene for å redusere spredningen av koronaviruset gir resultater. Tiltakene har imidlertid skapt stor usikkerhet for eksisterende virksomhet og fremtidig markedsutvikling for Veidekke. For å være føre var har styret besluttet å kansellere forslaget om utbytte for 2019. Veidekke har alltid prioritert utbytte, og det skal vi fortsette med: Vi har en klar ambisjon om å betale utbytte på et senere tidspunkt, dersom situasjonen tillater det, sier styreleder i Veidekke, Svein Richard Brandtzæg.

Ved å kansellere ordinært utbytte styrker Veidekke selskapets likviditet med NOK 675 millioner. I tillegg til å kansellere forslaget om utbytte for regnskapsåret 2019, stanser selskapet midlertidig også alle planlagte investeringer. Dersom omstendighetene tillater det, vil styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling på et senere tidspunkt for å vedta et ekstraordinært utbytte.

Fra anlegget på Kårstø eksporteres gass i rør til Tyskland, nå planlegges det å sende hydrogen i rør fra Norge til Tyskland, et prioritert prosjekt for EU.
Les også

Tre norske på EU-listen over prioriterte hydrogen- og CO₂-prosjekter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.