Vegvesenet vil i dialog om ny E39-strekning i Romsdal

Totalentreprisen skal starte i år.

Denne strekningen skal bygges ut.
Denne strekningen skal bygges ut. Illustrasjon: Statens vegvesen
5. feb. 2019 - 10:38

Vegvesenet skal bygge ny E39 mellom Lønset og Hjelset, cirka ei mil øst for Molde i Møre og Romsdal.

Strekningen er om lag 9,3 km og skal bygges som H5-veg. Entrepriseformen skal være totalentreprise. Vegvesenet planlegger å starte arbeidet i år, og prosjektet skal være fullført i løpet av 2022.

Hele strekningen planlegges lyst ut som en samlet totalentreprise med alle fag inkludert. Støyreduserende tiltak utenfor regulert område er planlagt utført som egen utførelsesentreprise.

Totalkostnad er anslått til rundt 1,38 milliarder kroner.

Flere spørsmål

Vegvesenet ønsker en dialog med entreprenørene for å redusere usikkerheten omkring framdriften og markedssituasjonen.

Vegvesenet har flere spørsmål som etaten gjerne vil ha svar på:

  • Hvor lang bør tilbudsperioden være, eksklusivt feriedager? Vegvesenet forutsetter da at ei uke påskeferie, ei uke i mai og fire uker sommerferie ikke regnes å være effektiv arbeidstid for tilbyderne.
  • Hva er beste tidspunkt (ukenummer) for tilbudsfrist i løpet av sommermånedene?
  • Hvor lang er optimal byggeperiode? Vegvesenet forutsetter i utgangspunktet at anleggsarbeidet kan foregå minst tre hele sommersesonger (mai-september).
  • Er det elementer som ikke bør være en del av totalentreprisen?
  • Er det elementer som bør være regulerbare med enhetspriser?
  • Hvilke andre tildelingskriterier enn pris bør det være? Vegvesenet planlegger i utgangspunktet at tilbudene leveres som et to-konvoluttsystem. Konvolutt 1 inneholder dokumentasjon for tildelingskriterier «gjennomføringsplan» og «organisasjon», der redegjørelse vurderes med fradrag for merverdi, mens konvolutt 2 inneholder pris på tilbudet.

Dialogmøte i Molde

Utlysningstidspunkt for anbudskonkurransen er avhengig av klarsignal fra Samferdselsdepartementet. Stortingsproposisjon for prosjektet forventes vedtatt i løpet av vårsesjonen 2019.

Statens vegvesen inviterer altså interesserte entreprenører og leverandører til en dialog i forkant av selve konkurransen. Vegvesenet ønsker både å informere om den kommende konkurransen samt å få tilbakemelding om marked og spesielle krav som bør være grunnlag for konkurransen. Det skal blant annet holdes et dialog- og diskusjonsmøte i Molde 27. februar i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.