PROSJEKTER

Vegvesenet skal bygge to landbruksbruer ved riksvei 4

Hadeland-gårder skal få permanent tilgang til eiendommene.

Teknisk byggeleder Nazhad Rahmann i Statens vegvesen, rv. 4 Hadeland ved Helgeland bru, som nå skal erstattes av en ny 18 meter lang bru over elva Vigga.
Teknisk byggeleder Nazhad Rahmann i Statens vegvesen, rv. 4 Hadeland ved Helgeland bru, som nå skal erstattes av en ny 18 meter lang bru over elva Vigga. Foto: Statens vegvesen
20. nov. 2019 - 10:30

Etter at den nye firefeltstrekningen på riksvei 4 mellom Lunner og Jaren ble åpnet i 2017 har flere landbrukseiendommer vært nødt til å bruke midlertidige veier over annen manns eiendom for å komme til erstatningsjorda de ble tildelt som følge av at den nye riksveien ble lagt over eiendommene deres.

Nå skal to bruer over elva Vigga, på grensen mellom Gran og Lunner kommuner, gi gårdene permanent tilgang til disse områdene. Vegvesenet har lyst ut en utførelsesentreprise på to såkalte landbruksbruer, som skal bygges fra februar og åpnes i løpet av sommeren.

Dynna bru skal bygges 100 meter nord for dagens Dynna bru, og vil bli 24 meter lang. Den vil blant annet gi adkomst til en pumpestasjon for landbruksvanning og en bomstasjon.

Helgeland bru skal krysse Vigga på samme sted som i dag, og blir 18 meter lang. Begge bruene er prosjektert med seks meter bredde.

Bruene skal ha plasstøpte landkar, stå på til sammen åtte stålrørspeler og ha dekke av prefabrikerte betongelementer.

I tillegg skal det bygges 50-100 meter vei fram til bruene.

Kontrakten har en verdi på om lag seks millioner kroner, og prosjektledelsen i Vegvesenet mener den bør egne seg bra for lokale entreprenører med anleggs- og betongkompetanse på Hadeland og andre steder.

Det blir arrangert tilbudskonferanse med befaring på Roa 28. november, og fristen for å levere tilbud på jobben er 13. desember.

Modell av ny riksvei 4 ved Lygna, der det kommer ny avkjøring til fylkesvei 180 og døgnhvileplass.
Les også

Klaget inn Vegvesenet – ga seg etter at de fikk «loser's fee»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.