BRUER

Vegvesenet setter opp midlertidige bruer på minst to steder på Østlandet

Statens vegvesen akter å sette opp midlertidige bruer som erstatning for noen av de 14 stengte fagverksbruene. Det skjer der hvor stengningen har størst konsekvenser for trafikantene.

I løpet av en uke skal midlertidige bruer erstatte noen av fagverksbruene som er blitt stengt etter brukollapsen på Tretten.
I løpet av en uke skal midlertidige bruer erstatte noen av fagverksbruene som er blitt stengt etter brukollapsen på Tretten. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen
17. aug. 2022 - 21:42

 

– Vi jobber med å få etablert midlertidige bruer på de mest trafikkerte veiene og der det er dårligst omkjøringsmuligheter. Det gjelder Tveit bru på E16 i Vang i Valdres og Moumbekken bru på riksveg 22 i Fredrikstad, sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen i en pressemelding fra Vegvesenet.

– Vi undersøker også muligheten for å sette inn ei midlertidig bru for Norsenga bru på E16 i Kongsvinger, men på grunn av lengden på brua og jernbanen som går under, er dette et mer komplisert prosjekt, sier han i meldingen.

Forberedelser til montering av de midlertidige bruene pågår, og bruene er forventet å være på plass i løpet av en uke. Det er Statens vegvesens nasjonale bruberedskap som leverer de midlertidige bruene. 

De midlertidige bruene vil ha samme bæreevne som permanente bruer, men være smalere og dermed få noe redusert framkommelighet. 

– Arbeidet med å finne årsaken til at Tretten bru kollapset kan ta tid, og det er usikkert hvor lenge vi må holde de 14 bruene stengt, sier Cato Løkken. 

Under inspeksjoner har Statens vegvesen oppdaget skader på Landsverk bru på E134.
Les også

Har oppdaget skader på E134-bru

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.