PROSJEKTER

Vegvesenet lyser ut den neste store Rogfast-kontrakten: Ni kilometer toløpstunnel

Statens vegvesen vil i løpet av mai måned lyse ut den neste store tunnelkontrakten på Rogfast-prosjektet.

Anleggsområdet i Mekjarvik.
Anleggsområdet i Mekjarvik. Foto: Snowvision
30. apr. 2019 - 12:03

Kontrakten (E 03) omfatter byggingen av den søndre delen av Boknafjordtunnelen. Kontrakten er cirka ni kilometer tunnel med to løp. Tunnelmassene vil bli fylt ut i Mekjarvik sør, der det allerede er startet opp med en utfylling, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– I kontrakten inngår også to sjakter til utlufting av tunnelen i området ved golfbanen på Tungenes. Kontrakten vil bli en såkalt utføringskontrakt med enhetspriser, sier avdelingsdirektør i prosjektavdelingen i Statens vegvesen, Kjartan J. Hove, i meldingen.

To ulike kontraktsformer

Den siste av de store tunnelkontraktene på Rogfast er den nordre delen av Boknafjordtunnelen (ni kilometer lang med to løp) som vil bli lyst ut like over sommerferien i år. Denne kontrakten omfatter også rundt 1,5 kilometer firefeltsveg i dagen på Bokn fram til påkobling til eksisterende E39. Kontrakten vil bli en totalentreprise. Dermed blir det to ulike kontraktsformer på den søndre og nordre delen av Boknafjordtunnelen.

Større ansvar på entreprenøren

– I en totalentreprise får blant annet entreprenøren et større ansvar for prosjekteringen. Med å gjøre det slik ønsker Statens vegvesen å få erfaring med to ulike kontraktsformer på et stort prosjekt som Rogfast. Det vil komme til nytte senare når en skal vurdere fordeler og ulemper i forhold til kontraktsformer på så store prosjekt, sier Hove i meldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.