KRAFT

Varsler energisøksmål mot Staten

LØFTEBRUDD: Småkraftforeningens leder Bjørn Lauritzen vil saksøke regjeringen for 300 millioner kroner om han ikke får det som han vil.
LØFTEBRUDD: Småkraftforeningens leder Bjørn Lauritzen vil saksøke regjeringen for 300 millioner kroner om han ikke får det som han vil. Bilde: Småkraftforeningen
9. okt. 2009 - 07:52

Småkraftforeningen mener småkraft-løftet i den nye regjeringserklæringen ikke er verdt papiret det er skrevet på. Dette fordi et tidligere løfte til landets 150 småkrafteiere ikke er innfridd, skriver Nationen.

Avtale

7. september i år inngikk Norge og Sverige en avtale om å etablere et felles grønt sertifikatmarked fra 2012.

Og alle som startet opp kraftverk etter denne datoen, blir lovet å bli med i sertifikatordningen når den er klar, for at det ikke skal bli stopp i utbyggingen. Men det er ikke nok, mener Småkraftforeningen.

Daglig leder Bjørn Lauritzen truer med søksmål mot staten på rundt 300 millioner kroner om ikke det blir ryddet opp raskt.

– Regjeringen lover overgangsordninger som gjør at alle som starter kraftverk allerede nå, skal få nyte godt av grønne sertifikater. Det er vel og bra. Men så lenge de fremdeles ikke legger noe på bordet for dem som fikk det samme løftet i 2004 og fram til i dag, kan vi jo ikke stole på dette løftet heller, sier Lauritzen.

Ikke enig

Olje og energiminister Terje Riis-Johansen er dypt uenig og viser til at Soria Moria II lover at overgangsordninger er på trappene.

– Det er meget spesielt og alvorlig at Bjørn Lauritzen bidrar til usikkerhet i småkraftbransjen som kan føre til at kraftverk ikke blir bygd. Det er det absolutt ingen grunn til, sier han.

Kommer ikke innfrielsen av 2004-løftet på plass, frykter Lauritzen byggestopp for nye prosjekter fram til 2012.

– Byggestans fram til 2012

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.