ENERGI

Vår Energi kjøper Neptune Energys norske olje- og gassaktiviteter

Vår Energi kjøper 100 prosent av aksjene i Neptune Energy Norge og overtar dermed selskapets olje- og gassaktiviteter på norsk sokkel.

Konsernsjef Torger Rød i Vår Energi.
Konsernsjef Torger Rød i Vår Energi. Foto: Javad Parsa / NTB
23. juni 2023 - 08:17

– Dette er perfekt. Transaksjonen vil tilføre produksjon av høy verdi og en portefølje som underbygger vår langsiktige verdiskapning og våre planer om mer enn 50 prosent produksjonsvekst innen utgangen av 2025, sier direktør Torger Rød i Vår Energi i en pressemelding.

Selskapet oppnår samtidig en betydelig reduksjon av produksjonskostnader per produsert enhet, understreker han.

– Oppkjøpet vil styrke posisjonen i våre kjerneområder, bidra til kontinuerlig optimalisering og øke antall operatørskap. I tillegg gir det adgang til attraktive tidligfaseprosjekter og letemuligheter, samt den eneste eksisterende infrastrukturen for gasseksport i Barentshavet.

Oppkjøpet er basert på en selskapsverdi på 2,3 milliarder dollar, opplyser Vår Energi. Det tilsvarer nesten 25 milliarder kroner med dagens kronekurs. 

Neptune Energy har i dag eierskap i 12 produserende felt. Av disse er Neptune Energy Norge operatør i tre; Gjøa, Duva og Fenja – som startet produksjonen i april i år.

Selskapet har en daglig produksjon på rundt 67.000 fat olje og gass og omkring 265 millioner fat med sannsynlige reserver. Porteføljen av tidligfaseprosjekter inkluderer blant annet Dugong, Blasto og Echino Sør. Neptune Energy har også eiendeler i Snøhvit-feltet og det tilknyttede LNG-anlegget på Melkøya. 

Svakere salg fører til priskutt for Tesla i flere land. Hyppige prisjusteringer er nødvendig for å tilpasse produksjonen til etterspørselen, sier toppsjef Elon Musk.
Les også

Tesla kutter prisene i flere land

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.