MOBIL

Vanntett og slank Panasonic-mobil på vei

Panasonic re-debuterer i Europa til våren.

20. feb. 2012 - 15:47

De siste seks årene har Panasonic holdt mobiltelefonene sine på det asiatiske markedet, men på tampen av fjoråret ble det kjent at de igjen skal satse i Europa, med et mål om å selge 1,5 millioner telefoner her på kontinentet innen mars 2013.

Og nå har det dukket opp flere detaljer rundt den første telefonen som dukker opp: Panasonic Eluga. Dette er en slank Android-telefon med såkalt "D-form" og en vekt på drøyt 101 gram.


Vanntett og avansert

Vel så interessant er det at telefonen skal være rustet mot både vann og støv. Om det er snakk om ekte IP67IP57-sertifisering. Det gjør at den tåler noe mindre enn Samsung Galaxy Xcover og Sony Ericsson Xperia Active, men vi snakker uansett om en av de best spesifiserte vanntette telefonen til nå.

Skjermen i Eluga er en 4,3-tommers OLED-variant med oppløsningen 960 x 540 piksler, altså samme oppløsning som HTC Sensation XE og Motorola Razr XT910.

Nøyaktig hvilken skjermteknologi som er brukt vites ikke, men her er det definitivt et interessant punkt at Panasonic føyer seg inn i rekken av mobilprodusenter som også lager TV-er.

Det er ikke kjent hvilken maskinvare som står i telefonen, men med såpass tungdrevet skjermoppløsning er det naturlig å anta at det er en tokjerneprosessor med tilhørende sterk grafikkbrikke som holder godsakene i sving.

Ellers er NFC på plass, noe som betyr at telefonen kan kommunisere med andre NFC-apparater over korte avstander, en teknologi som også er den heteste kandidaten for kommende betalingsløsninger.

LES OGSÅ: Dette er NFC

Aktuell for MWC

Panasonic er av en eller annen grunn svært sparsomme med informasjon rundt Eluga, som føyer seg inn i den stadig økende listen av telefoner vi regner med å få vite mer om i løpet av Mobile World Congress neste uke.

Kilde: Pocket-Lint

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.