MOBIL

Vanntett Android-modell fra Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Active er fullastet med treningsapps, tåler vann og støv og har like mye krutt som Xperia Arc.

22. juni 2011 - 13:37
Vis mer

Vanligvis lekker Sony Ericsson som en sil, og det er sjelden vi blir så tatt på senga som ved dagens lansering. Vi hadde nemlig ikke den fjerneste anelse om at Sony Ericsson hadde Xperia Active på vei.

NB: Produsenten lanserte mer enn Xperia Active i dag. Les mer om dette her!

Vanntett, liten og pen

Det unike med Xperia Active er selvsagt at den tåler vann ned til én meters dybde, der den skal kunne befinne seg i 30 minutter uten å ta skade. Den er også støvtett. Med andre ord har Motorola Defy fått seg en seriøs konkurrent.

Xperia Active er forholdsvis lett, med en vekt på 110,8 gram. Målene ser også ut til å være passende for å ta telefonen med på joggetur.

Og vi synes helt personlig dette også er den peneste av de vanntette telefonene som har blitt lansert.

Kruttpakke

Det kan også se ut som om vi for alvor er på vei bort fra trenden der alle telefoner som tåler en støyt på død og liv skal ha elendige spesifikasjoner. Sony Ericsson Xperia Active kan nemlig konkurrere med de fleste andre Android-telefoner når det kommer til muskler.

Her får du den samme Qualcomm-systembrikken som i Sony Ericsson Xperia Arc, altså MSM8255. Dette betyr en prosessorhastighet på 1 GHz og den kapable grafikkbrikken Adreno 205 (som også står i Playstation-telefonen Xperia Play).

Sony Ericsson har ikke oppgitt hvor mye arbeidsminne (RAM) som står i telefonen, men da mesteparten av spesifikasjonene her er like som i de kommende Xperia Mini-telefonene antar vi at også Xperia Active serverer 512 MB.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Skjerm som funker i regn

Skjermen er en berøringsfølsom TFT-variant med en størrelse på tre tommer. Oppløsningen er den samme som i de kommende , altså 320 x 480 piksler.

Ifølge Sony Ericsson skal skjermen også kunne brukes selv om du har fuktige fingre, noe som har en tendens til å skape kluss på andre berøringsskjermtelefoner. Du kan altså skrive meldinger selv om det regner ute.

Det kan i det store og det hele se ut som om Sony Ericsson har brukt mange av de samme komponentene i Active som i Mini-telefonene. Her får du det samme kameraet som tar stillbilder i fem megapiksler, i tillegg til å kunne filme i 720p. Forvent minst én undervannsvideo her på Mobili i tiden som kommer, med andre ord. DRØMMETELEFONEN? Sony Ericsson Xperia Active er robust, liten, lekker og godt spesifisert.

Nyeste Android-versjon

Xperia Active har fått den aller nyeste Android-versjonen, altså 2.3 Gingerbread. Dette er i tråd med Sony Ericssons strategi for 2011, der et av hovedpunktene er å ikke være like tregt ute med oppdateringer som i fjor. Dette gjelder alle Android-telefonene Sony Ericsson har lansert til nå i år, så produsenten ser ut til å ha fått full kontroll på problemet.

Telefonen kommer med en spesialtilpasset versjon av Sony Ericsson UX, laget for å fungere på telefoner med små skjermer.

Får deg i form

Telefonen kommer med en rekke treningsfunksjoner forhåndsinstallert, og du får i tillegg både armholder og håndleddsstropp med i esken. Her er det bare å pakke ut og løpe på fjellet, med andre ord.

I esken får du også et ekstra bakdeksel, et minnekort på 2 GB og et håndfrisett med avtagbar ørebøyle.

Sony Ericsson Xperia Active kommer iløpet av tredje kvartal i år. Vi har foreløpig ikke fått opplyst noen pris, men oppdaterer artikkelen straks denne er i hende.

LES OGSÅ:

To nye og lovende Android-telefoner fra Sony Ericsson

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.