ARBEIDSLIV

Vanligere å leie ledere

Lei deg en leder. Hittil har det ikke vært så vanlig i Norge.
Lei deg en leder. Hittil har det ikke vært så vanlig i Norge. Bilde: Arkiv
Ole K. Helgesen
30. mai 2006 - 14:58

Mange bedrifter får akutt behov for en kvalifisert leder som kan trå til på kort varsel.

Dette kan være på grunn av umiddelbar fratredelse, sykdom, fusjon og oppkjøp, nye konkurrenter eller større organisatoriske endringer.

Da kan interimledelse, eller utleide ledere, være løsningen.Kommet for å bli

– Interimledelse er kommet for å bli, og er et meget aktuelt alternativ til nyansettelser av ledere. Man vil raskt få riktig person på plass og man er ikke bundet opp i langsiktige kostnader, sier Sverre Holen i InterimLeder.

InterimLeder har 800 kandidater i Norge til å gå inn i en operativ lederjobb. I tillegg har de samarbeid med andre nordiske land som til sammen gir tilgang til over 4.000 kandidater i Norden.

– Vi dekker da alle ledernivåer samt prosjektledelse, som er et område i meget sterk økning, sier Holen.Treg start i Norge

Da Interim Management startet i Norge for fem år siden, var svært få kjent med begrepet interimleder.

– Vi startet Interimleder AS for 5 år siden og oppdaget at Interim Management nesten var ukjent i Norge. Det har kanskje noe å gjøre med at vi i Norge tenker mer tradisjonelt enn andre, sier Holen.England er det land hvor Interimledelse er absolutt størst, selv om de også ganske tradisjonelle.

- Det er derfor ikke lett å finne noen logisk forklaring på fenomenet. Men nå ser det ut til at det skjer en endring i hele Norden. Kravet til fleksibilitet øker og øker, mener Holen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.