OLJE OG GASS

Valemon-planen er klar

LEVERER: - Dette er den andre, store utbyggingsplanen vi leverer inn i år. Det er vi svært fornøyd med, sier konserndirektør Øystein Michelsen i Statoil.
LEVERER: - Dette er den andre, store utbyggingsplanen vi leverer inn i år. Det er vi svært fornøyd med, sier konserndirektør Øystein Michelsen i Statoil. Bilde: Anders J. Steensen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
22. okt. 2010 - 08:01

– Jeg er glad for å ha mottatt en utbyggingsplan for Valemonfeltet. Feltet ble funnet så tidlig som i 1985, og rettighetshaverne har arbeidet lenge med utbyggingen. Dette viser at grundig arbeid med feltene gir resultater, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Valemon ligger i den nordlige delen av Nordsjøen mellom Gullfaks og Kvitebjørn.

Ubemannet plattform

Utbyggingsplanen omfatter bygging av en bunnfast plattform med stålunderstell for separasjon av gass, kondensat og vann. Plattformen vil normalt være ubemannet etter borefasen. Selve boringen vil bli gjennomført med en innleid, oppjekkbar rigg.

Gassen fra Valemon vil bli transportert via den eksisterende rørledningen fra Huldra til Heimdal. Kondensatet vil bli transportert i rørledning til Kvitebjørn og videre til Mongstad-raffineriet.

40 milliarder

Statoil har tidligere i år levert inn utbyggingsplanen for Gudrun-feltet til myndighetene, og feltet ble godkjent allerede i juni. Her skal Aibel i Haugesund levere dekket, og det er også Aibel som har gjennomført studiene for utbyggingen av Valemon. Til sammen krever de to utbyggingene investeringer på rundt 40 milliarder kroner.

– Disse to feltene er viktige bidrag til å opprettholde aktivitetsnivået på sokkelen i årene fremover, sier Statoils konserndirektør for undersøkelse og produksjon i Norge, Øystein Michelsen.

Les mer hos Industrien.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.