Uvisst hvor lenge anlegget på Melkøya vil være nedstengt etter brann

Brannen i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest ble slukket mandag kveld. Det er ennå for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt ned.
Brannen i produksjonsanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest ble slukket mandag kveld. Det er ennå for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt ned. Foto: Bjarne Halvorsen/NTB
29. sep. 2020 - 16:35

Brannen i Equinors gassanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest ble slukket mandag kveld. Det er for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt.

Equinor vil nå jobbe med å få oversikt over skadeomfanget samt hendelsesforløp og årsakene til brannen. Anlegget ble stengt ned i henhold til beredskapsplanen.

Meldingen om brannen kom rett etter klokka 15.30 mandag. Klokken 23.30 ble den bekreftet slukket.

– Brannen ble slukket i går kveld, og vi jobber for å skaffe oss oversikt over skadeomfanget. Det er fortsatt for tidlig å si hvor lenge produksjonen vil være stengt ned, sier kommunikasjonsrådgiver Eskil Eriksen i Equinor til NTB.

Det er også for tidlig å kunne si hva som var årsak til brannen.

– Alvorlig hendelse

– Dette var en alvorlig hendelse, som vi nå skal granske for å få klarhet i hendelsesforløpet og årsakssammenhengene. Dette er et arbeid som kommer til å ta tid, sier Eriksen.

To slepebåter og en supplybåt bidro med slukking fra sjøsiden, mens spesialtrent innsatspersonell fra Equinor bisto nødetatene.

Omtrent samtidig med meldingen om brannen gikk strømmen i Hammerfest sentrum, men det er ikke kjent om de to hendelsene hadde noen sammenheng.

Ptil starter granskning

Petroleumstilsynet (Ptil) ser alvorlig på det som har skjedd, og har besluttet å iverksette gransking, opplyser tilsynet på sine nettsider.

Et granskingslag med Ptils fagfolk startet arbeidet tirsdag, og de bistår også politiet i deres etterforskning.

– Hovedmålet for vår gransking er å finne årsakene til hendelsen og eventuelle lærepunkt, og å dele denne informasjonen med næringen, skriver de.

Les også

Russisk oljeraffineri og Odesa rammet av droneangrep

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.