OFFSHORE

Utvider på Kårstø

27. aug. 2001 - 10:35

Det nye anlegget vil bli en integrert del av de eksisterende prosessanleggene i Nord-Rogaland. Ekstraksjonsanlegget skal ta i mot og prosessere gass fra Mikkel-feltet på Haltenbanken, og må stå ferdig når gassleveransene fra Mikkel starter 1. oktober 2003.

Totalt innebærer det nye prosjektet en kapasitetsøkning på behandling av 13,5 millioner kubikkmeter daglig. Kostnadene for utvidelsen er beregnet til 1130 millioner kroner. Usikkerheten i kostnadsestimatet er på pluss/minus 20 prosent.

Byggestart på Kårstø er satt til mars 2002. Rundt 250 personer vil på det meste være sysselsatt i byggingen av anlegget. I tillegg kommer en prosjektorganisasjon på rundt 30 personer.

Ekstraksjonsanlegget prefabrikkeres som moduler. Kontrakter for bygging tildeles i februar 2002. Plan for anlegg og drift skal oversendes myndighetene i høst. Driften av eksisterende anlegg på Kårstø vil ikke påvirkes under byggingen av det nye ekstraksjonsanlegget. Rettighetshaverne i det Statoil-opererte Mikkel-feltet leverte Plan for utbygging og drift til myndighetene 5. juli i år.

Mikkel-feltet skal etter planen produsere gass og kondensat fra høsten 2003 og fram til 2017. Utbyggingsinvesteringene på feltet er beregnet til 2,4 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.