Utvidelse av Visund-feltet: – Det er ny rekord for Equinor

Bygget i rekordfart.

Utvidelse av Visund-feltet: – Det er ny rekord for Equinor
Visund-feltet i Nordsjøen. Foto: Harald Pettersen/Statoil
Søndag begynte Visund Nord IOR å pumpe ut olje fra Visund-feltet i Nordsjøen. Brønnkonstruksjonen ble bygget både raskere og billigere enn planlagt.
 

– Vi har brukt 21 måneder fra vi og partnerne valgte konsept, til produksjonsstart. Det er ny rekord for Equinor, sier Torger Rød, direktør for Prosjektutvikling, i en pressemelding.

Visund Nord IOR er en havbunnsutbygging med to nye brønner i en ny brønnramme. Denne knyttes opp til en eksisterende bunnramme på Visund og oljen sendes videre derfra til Visund-plattformen.

Prosjektet tilfører 13,3 millioner nye oljefat til Visund-feltet. Det er drøyt 6 prosent mer enn opprinnelig antatt, ifølge Equinor.

Kostnadene ble ifølge selskapet også lavere enn ventet. Da det ble sluttet å investere i prosjektet var det påregnet kostnader på 1,5 milliarder kroner, men prosjektet ble realisert til 1,3 milliarder kroner.

– Vi leverer godt innenfor det nedjusterte budsjettet. Prosjektet har en svært konkurransedyktig balansepris, og vil være lønnsomt selv om oljeprisen blir langt lavere enn i dag, sier prosjektdirektør Tone Kristin Børslid hos Equinor.

Les mer om: