Kjønnspoeng ved NTNU

Utvalg vil fjerne kjønnspoeng ved høyere utdanning

I dag har NTNU kjønnspoeng for kvinnelige søkere ved flere ingeniørstudier.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i vandrehallen.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i vandrehallen. (Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix)

I dag har NTNU kjønnspoeng for kvinnelige søkere ved flere ingeniørstudier.

Det regjeringsoppnevnte Universitets- og høyskolelovutvalget foreslår å fjerne blind sensur, kjønnspoeng ved opptak og innføre en ny, valgfri karakterskala.

Forskning- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) mottok torsdag formiddag forslagene fra utvalget, som har gjennomgått universitets- og høyskoleloven.

Ingeniørstudier og psykologistudier 

Utvalget, ledet av Helga Aune, foreslår blant annet å fjerne kjønnspoeng ved opptak til høyere utdanningsinstitusjoner. I dag har blant annet NTNU kjønnspoeng for kvinnelige søkere ved flere ingeniørstudier, mens Universitetet i Oslo og Bergen har kjønnspoeng ved profesjonsstudiet i psykologi.

De foreslår også krav om to sensorer ved alle eksamener og prøver, å fjerne blind sensur og en ny valgfri karakterskala med bestående av «utmerket, bestått eller ikke bestått».

Universitets- og høyskolelovutvalget ble oppnevnt 22. juni 2018. Utvalget har hatt i oppdrag å gå gjennom og vurdere regelverket for universiteter, høyskoler og studentvelferd.

Målet er å lage et regelverk som tydelig beskriver ansvar, rettigheter og plikter, både for universitetene og høyskolene, og for studenter og ansatte.

Les også

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå