BYGG

Utsetter offentliggjøring

DÅRLIG TID: Energimerkeordningen trer i kraft fra nyttår. NVE skulle offentliggjøre forskriften 9. desember, men offentiggjøringen blir trenert av OED.
DÅRLIG TID: Energimerkeordningen trer i kraft fra nyttår. NVE skulle offentliggjøre forskriften 9. desember, men offentiggjøringen blir trenert av OED. Bilde: Montasje / colourbox.com
Mona StrandeMona StrandeJournalist
9. des. 2009 - 15:05

Mandag vedtok NVE det de mente skulle bli den endelige forskriften for energimerking av bygninger.

Den skulle offentliggjøres i dag, etter å ha blitt presentert for statsråd Terje Riis-Johansen tirsdag ettermiddag. Slik gikk det ikke.

– Ekstra kvalitetssikring

– Det stemmer at vi hadde et møte med NVE hvor de orienterte om forskriften. Vi har bedt om noen avklaringer og ekstra kvalitetssikringer rundt dette, siden det er en stor og omfattende forskrift, sier kommunikasjonsrådgiver Håvard Hegna i olje- og energidepartementet (OED).

Han kan ikke si noe mer om hvilke avklaringer de trenger, eller hva som må kvalitetssikres bedre.

Nytt møte i dag

Etter møtet tirsdag kveld hadde NVE fortsatt et håp om å få avklart uenighetene med OED fort, slik at forskriften fortsatt kunne offentliggjøres onsdag som planlagt. Derfor møttes de i departementet igjen klokken 13 i dag (onsdag), men heller ikke dette møtet førte frem.

– Vi har hatt dialog med departementet om forskriften, og de har bedt oss om noen ytterligere avklaringer. Nå vet vi ikke når forskriften kan vedtas, sier NVEs medierådgiver Hilde Totland Harket.

NVEs vedtak på papir

Vi kontakter OED på nytt etter møtet, men de har fortsatt ikke mer å si enn at de vil ha noen avklaringer og ekstra kvalitetssikring.

I Teknisk Ukeblad nr. 43, som kommer ut til abonnentene denne uken, har vi en større artikkel om energimerkeordningen. Denne bygger på forskriftsteksten slik den ble vedtatt av NVE mandag. Før bladet gikk i trykken tirsdag var NVE sikre på at den ville bli offentliggjort i samme form onsdag. Nå kan altså mye tyde på at denne forskriftsteksten ikke blir den endelige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.