BLOG

Utøv virtuell vold med mobilen

Qualcomm mener at augmented reality (AR) er veien å gå. Enkelt forklart dreier deg seg om å bruke kameraet på telefonen til å vise verden rundt deg, og putte objekter inn i bildet slik at det ser ut som disse faktisk er der.Til nå har vi sett dette tatt i bruk i programmer som Layar, som viser deg for eksempel restauranter eller Twitter-oppdateringer i bildet. Men Qualcomm vil ta det et steg videre.Rock 'Em Sock 'Em Robots er kanskje ikke en kulturell referanse som er så sterk i Norge, men dette er et eldgammelt spill som involverer to plastroboter som slåss med tørre never. Nå har de flyttet plastrobotene over til mobilskjermen.

Resultatet er en virtuell boksering bestående av en plate du legger på et bord. Så starter du programmet, peker kameraet mot plata og så vises to virtuelle roboter i telefonens skjerm. Dermed er det bare å sette i gang med fist fighting.

Foreløpig er det bare et fungerende konsept utviklet av leketøysprodusenten Matell. Men det viser mulighetene som ligger i AR.

Spillet ble vist frem i forbindelse med at Qualcomm slapp et utviklerverktøy for AR-programvare til Android-telefoner. Selskapet har et ønske om å sparke i gang spill basert på AR, og har samtidig satt i gang en utviklerkonkurranse hvor det er mulig å vinne 200 000 dollar. 

Sjekk ut videoen under for å få et inntrykk av hva spillet går ut på.

Les mer om Qualcomms utviklerverktøy hos Engadget, og mer om spillet hos Pocket Lint.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om: