BLOG

Utøv virtuell vold med mobilen

Qualcomm mener at augmented reality (AR) er veien å gå. Enkelt forklart dreier deg seg om å bruke kameraet på telefonen til å vise verden rundt deg, og putte objekter inn i bildet slik at det ser ut som disse faktisk er der.Til nå har vi sett dette tatt i bruk i programmer som Layar, som viser deg for eksempel restauranter eller Twitter-oppdateringer i bildet. Men Qualcomm vil ta det et steg videre.Rock 'Em Sock 'Em Robots er kanskje ikke en kulturell referanse som er så sterk i Norge, men dette er et eldgammelt spill som involverer to plastroboter som slåss med tørre never. Nå har de flyttet plastrobotene over til mobilskjermen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. juli 2010 - 10:55

Resultatet er en virtuell boksering bestående av en plate du legger på et bord. Så starter du programmet, peker kameraet mot plata og så vises to virtuelle roboter i telefonens skjerm. Dermed er det bare å sette i gang med fist fighting.

Foreløpig er det bare et fungerende konsept utviklet av leketøysprodusenten Matell. Men det viser mulighetene som ligger i AR.

Spillet ble vist frem i forbindelse med at Qualcomm slapp et utviklerverktøy for AR-programvare til Android-telefoner. Selskapet har et ønske om å sparke i gang spill basert på AR, og har samtidig satt i gang en utviklerkonkurranse hvor det er mulig å vinne 200 000 dollar. 

Sjekk ut videoen under for å få et inntrykk av hva spillet går ut på.

Les mer om Qualcomms utviklerverktøy hos Engadget, og mer om spillet hos Pocket Lint.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.