MOBIL

USB 3.0 på vei til mobilen

Endelig.

9. jan. 2012 - 11:52

Dagens mobiltelefoner kjører alle på USB 2.0-standarden, flere år etter at USB 3.0 kom på plass i vanlige datamaskiner. Nå ser det imidlertid ut til at standarden endelig er på vei til mobiltelefoner.

Ifølge teknologisjef i USB Implementers Forum, Rahman Ismail, skal det ikke være snakk om helt den samme varianten som du har i PCen din.

- Smarttelefoner og nettbrett vil sannsynligvis få en MicroUSB-port basert på USB 3.0-teknologien, tilpasset størrelsen til små apparater, sier Ismail til PCWorld.

15 ganger raskere enn i dag

I mobiltelefoner og nettbrett er det viktig at komponentene ikke drar for mye strøm, så USB 3.0-versjonen som skal brukes er noe nedgradert i forhold til PC-varianten.

Mens PC-versjonen har en overføringshastighet på rundt 5 Gbps vil MicroUSB-varianten ha en øvre grense på rundt 800 Mbps. Dette er fremdeles nærmere 15 ganger raskere enn hastigheten du får i mobilen i dag.

Det er ikke bare hastigheten som er bedre i USB 3.0. Denne standarden greier overføre mer strøm, noe som betyr at lading av telefonen din vil går raskere enn i dag.

Standarden vil være bakoverkompatibel med USB 2.0, og kan være på plass i de første mobilene allerede i år.

Kilde: PC World

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.