LUFTFART

USA starter kriminaletterforskning mot Boeing

Det amerikanske justisdepartementet har startet en kriminaletterforskning mot Boeing etter at deler av et Alaska Airlines-fly falt av i januar i år.

Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden.
Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden. Foto: AP / NTB
10. mars 2024 - 09:42

Avisa Wall Street Journal (WSJ) viser til dokumenter og personer med kjennskap til saken og skriver at etterforskere har kontakt noen passasjerer og besetningsmedlemmer – inkludert piloten og kabinpersonalet.

Boeing er i hardt vær etter at et dørpanel løsnet på et flunkende nytt Alaska Airlines-fly i 16.000 fots høyde, og 737 Max 9-flyet måtte nødlande mens passasjerene stirret ut av et gapende hull i flysiden. Undersøkelser har avdekket en rekke tilfeller av bolter som skulle feste panelene, var løse.

– Ved en slik hendelse er det helt vanlig for justisdepartementet å gjennomføre en etterforskning. Vi samarbeider fullt ut og tror ikke at vi er målet for etterforskningen, skriver Alaska Airlines i en uttalelse.

Ifølge WSJ skal etterforskningen understøtte departementets gjennomgang av hvorvidt Boeing har oppfylt en avtale etter den føderale granskningen av sikkerheten for 737 Max-fly etter to dødelige ulykker i 2018 og 2018.

Boeing har ikke ønsket å kommentere saken, og nyhetsbyrået AP har ikke fått noe svar på henvendelsen til justisdepartementet.

Fredag opplyste Boeing til den amerikanske Kongressen at selskapet ikke har klart å finne dokumentasjon på arbeidet utført på dørpanelet. Deres arbeidshypotese er at det aldri ble opprettet noen rapporter om dette, selv om selskapets retningslinjer sier det.

Et Boeing Dreamliner 787 fly fikk problemer denne uken.
Les også

Piloter mister kontroll på flyene og deler blåser av

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.