KARRIERE

– Uorganiserte er egoister

KRITISERER DE UORGANISERTE: Kvalheim sier at han ikke finner noe annet dekkende ord enn egoisme for dem som står utenfor, men som likevel «høster godene av den kampen vi nedlegger».
KRITISERER DE UORGANISERTE: Kvalheim sier at han ikke finner noe annet dekkende ord enn egoisme for dem som står utenfor, men som likevel «høster godene av den kampen vi nedlegger». Bilde: Dag Yngve Dahle

Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har 215.000 medlemmer fordelt på 22 forskjellige forbund innen alle sektorer av arbeidslivet.

Ifølge en fersk undersøkelse YS har fått gjennomført, sier et flertall av de uorganiserte at det koster for mye å organisere seg, selv om de kunne tenke seg å bli medlem.

– Skor seg på oss

Det får YS-lederen til å se rødt:

– Sånne som bevisst skor seg på at vi gjør jobben, kan ikke ha sett lyset, sier Kvalheim til Dagsavisen.

Han sier at det er de organiserte som «gjennom hardt arbeid får gjennom tariffavtaler som skaper en trygg og forutsigbar arbeidsdag».

Opprørt

– At så mange er gratispassasjerer, er en uting. At så mange uorganiserte skal nyte godt av det de organiserte klarer å få til, opprører meg så til de grader at jeg føler meg uvel, sier han.

Kvalheim sier at han ikke finner noe annet dekkende ord enn egoisme for dem som står utenfor, men som likevel «høster godene av den kampen vi nedlegger». (©NTB)