IT

Unngår mannefall i Norge

TietoEnator er ivrig sponsor for seiling.
TietoEnator er ivrig sponsor for seiling.

TietoEnator kunngjorde tidligere i januar at kostnadene skulle strammes inn med 100 millioner euro innen utgangen av neste år.

Nå vet vi altså mer om hvordan det vil gå til.

800 rammes

I en børsmelding kunngjør selskapet at anslagsvis 800 personer enten vil måtte gå eller bli omplassert. 400 ansatte rammes i Finland, 250 i Sverige, mens de resterende 150 stillingene skal spares inn i "øvrige land", uten at dette er nærmere spesifisert.

Selskapet har i dag om lag 17 000 ansatte, hvorav Finland (7000) og Sverige (3600) utgjør hovedtyngden i arbeidsstokken.

TietoEnator går nå inn i forhandlinger i hvert enkelt land om hvordan innsparelsene skal foregå, heter det videre.

Minimal virkning

Administrerende direktør i TietoEnator Norge, Per Bakseter, opplyser at de seneste besparelsere vil ramme norske ansatte i svært liten grad.

- Tvert imot er vår hovedutfordring å skaffe nok folk, sier Bakseter til TU.no, og nevner den nylig inngåtte IT-avtalen med norsk justissektor som eksempel på at den norske delen av virksomheten er sunn.

TietoEnator har til sammen 750 ansatte i Norge, hovedsakelig plassert i Oslo (420), Stavanger (160) og Halden (60), men har også avdelinger i Bergen, Trondheim, Ålesund, Tromsø og Spydeberg.

Opprydding i fjor

Hovedgrunnen til at TietoEnator Norge nå unnslipper den verste stormen, er imidlertid at virksomheten innen bank/ forsikring og helse ble slanket med 15- 20 personer allerede i fjor.

- Vi fikk et skudd for baugen da konsernet la om den globale strategien for bank- og helsevirksomheten. Med de restrukturingene vi da måtte gjennomføre, kan du si vi har fåt en tjuvstart med tanke på det som nå skjer, sier Bakseter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.