BYGG

Undersøker spenningsfeil

KARTLEGGES: To tog var involvert da kjøreledningen ble avbrent på tre steder i Oslo-området natt til mandag. Årsaken kartlegges nå.
KARTLEGGES: To tog var involvert da kjøreledningen ble avbrent på tre steder i Oslo-området natt til mandag. Årsaken kartlegges nå. Bilde: Jernbaneverket
Mona StrandeMona StrandeJournalist
21. apr. 2009 - 12:26

Jernbaneverket har ennå ikke fastlagt hendelsesforløpet som førte til avbrenning av kontaktledninger både på Oslo S, ved Skøyen og i Oslotunnelen. Uhellet, som de kaller det, skjedde ved midnatt søndag, og det tok 12 timer før trafikken igjen kunne gå normalt.

Tog og anleggsarbeid

– Sannsynligvis var det en ganske alvorlig spenningsfeil på en større strekning som førte til overspenning i anlegget, sier informasjonssjef i Jernbaneverkets region øst, Thor Erik Skarpen.

Det eneste de vet om den bakenforliggende årsaken så langt, er at det var flere elementer involvert.

– To tog var involvert, i tillegg til at det pågikk avkobling av strøm i forbindelse med anleggsarbeider på det ene sporet. Det vi er sikre på er at det i utgangspunktet ikke var noen feil på anlegget, så dette hadde ingenting med dårlig vedlikehold å gjøre, sier Skarpen.

Skal finne årsaken

Nå jobber Jernbaneverket med å finne ut hva som forårsaket overspenningen, og hvor stor spenningen faktisk var siden konsekvensene ble så alvorlige.

Det tok 12 timer å fikse feilen, siden nye kontaktledninger måtte trekkes på en lengre strekning.

– Det var mange som jobbet på spreng for å klare det på den tiden. Kontaktledninger er veldig tunge, tjukke og stive, så det er utfordrende og fysisk vanskelig å jobbe med, sier Skarpen.

Det er fortsatt ikke klart når rapporten etter hendelsen vil være klar.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.