Under vann i Australia og USA

Kværner levere undervanns produksjonssystemer for rundt 105 millioner kroner til Woodside. Kontrakten er knyttet til fase to i Woodsides Laminaria-prosjekt, hvor Kværner også leverte undervannsutstyr til første fase av utbyggingen.

Oppdraget omfatter levering av ventiltrær, kontrollsystemer, choke og oppkoplingssystemer samt driftsstøtte i Australia. Kværner vil lede prosjektet fra sine kontorer i Belmont i Vest-Australia med støtte fra Houston, Aberdeen og Oslo.

Til Santa Fe skal Kværner produsere og levere to komplette stigerørssystemer for hurtig oppkopling i forbindelse med en ny halvt nedsenkbar plattform.

Kontrakten er på nær 170 millioner kroner. Stigerøret har utstyr som gjør at det tåler et trykk på 5 000 psi. Det første stigerøret blir levert i mai 2002, det andre skal etter planen leveres i november 2002. Santa Fe har opsjon på et tredje stigerør for levering i første kvartal 2002, skriver Kværner i en pressemelding.

Kværners stigerør for hurtig oppkopling utmerker seg ved sitt enkle låsesystem som ikke krever gjenging, bolting eller forspenning. Systemet reduserer driftskostnadene forbundet med driftsstans og dårlig vær.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå