OFFSHORE

Under vann i Australia og USA

12. juni 2001 - 11:31

Kværner levere undervanns produksjonssystemer for rundt 105 millioner kroner til Woodside. Kontrakten er knyttet til fase to i Woodsides Laminaria-prosjekt, hvor Kværner også leverte undervannsutstyr til første fase av utbyggingen.

Oppdraget omfatter levering av ventiltrær, kontrollsystemer, choke og oppkoplingssystemer samt driftsstøtte i Australia. Kværner vil lede prosjektet fra sine kontorer i Belmont i Vest-Australia med støtte fra Houston, Aberdeen og Oslo.

Til Santa Fe skal Kværner produsere og levere to komplette stigerørssystemer for hurtig oppkopling i forbindelse med en ny halvt nedsenkbar plattform.

Kontrakten er på nær 170 millioner kroner. Stigerøret har utstyr som gjør at det tåler et trykk på 5 000 psi. Det første stigerøret blir levert i mai 2002, det andre skal etter planen leveres i november 2002. Santa Fe har opsjon på et tredje stigerør for levering i første kvartal 2002, skriver Kværner i en pressemelding.

Kværners stigerør for hurtig oppkopling utmerker seg ved sitt enkle låsesystem som ikke krever gjenging, bolting eller forspenning. Systemet reduserer driftskostnadene forbundet med driftsstans og dårlig vær.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.