MOBIL

Unboxing: Huawei Ascend P1

Dette er lekre saker, Huawei!

25. juni 2012 - 11:39

Under CES-messen i Las Vegas i år viste Huawei frem flere nye telefoner i den nye Ascend-serien sin, og nå har vi fått inn den kraftigste - Ascend P1, til test.

Syltynn og sexy

I subjektivitetens navn skal vi åpne med å si at dette er det lekreste vi har sett fra Huawei til nå. Med en tykkelse på drøye 7,69 millimeter og en vekt på 110 gram er dette slanke saker, og den føles veldig strømlinjeformet.

Kvalitetsfølelsen er også bra. Her er hele telefonen boltet sammen (du kan altså ikke fjerne bakdekslet), noe som eliminerer all form for slark, og du får Gorilla Glass foran skjermen.

At telefonen er laget i plast legger en liten demper på kvalitetsfølelsen, men bidrar til den lave vekten.

Kraftig maskinvare

Under skallet finner du heftig maskinvare. Texas Instruments-systembrikken OMAP4460 gir deg to prosessorkjerner klokket til 1,5 GHz, doble minnekanaler og grafikkbrikken PowerVR SGX540. 

Skjermen er på sin side av typen Super AMOLED og har en oppløsning på 960 x 540 piksler. Med en størrelse på 4,3 tommer lander pikseltettheten på 256 PPI.

Android 4.0 og Emotion UI

Huawei har som seg hør og bør fått på plass siste utgave av Android-plattformen, altså versjon 4.0 Ice Cream Sandwich. I tillegg har telefonen fått selskapets egenutviklede menysystem, Emotion UI.

Såvidt vi kan se ligger dette veldig tett opp mot de originale Android-menyene både funksjonsmessig og utseendemessig - noe mange vil sette pris på. Av forskjellene vi har funnet til nå er en ny låseskjerm og muligheten til å smekke på "3D-modus" direkte fra startskjermen. Vi kommer mer tilbake til dette i den fullstendige testen neste uke. 

I esken

I esken har Huawei lagt ved følgende tilbehør:

  • USB-kabel
  • USB-lader
  • Bruksanvisning
  • Hodesett/håndfri

Sistnevnte fulgte for øvrig ikke med vårt eksemplar, men det skal følge med telefonen til vanlig.

Nok snakk, her er unboxing-bildene:Standard innpakning.Vi har en PR-variant av tilbehørspakken. I butikkversjonen får du også med øreplugger/håndfri og brukermanualer.Fin størrelse når du skal ut på tur.Ascend P1 er hakket tynnere enn Samsung-toppmodellen Galaxy S III (t.v.).Telefonen er lett og ligger godt i hånden.Beskyttelsesfilm er montert foran skjermen når du får telefonen.

 

Ulempen med fastmontert bakdeksel er at du ikke kan bytte batteriet selv.Huawei har ikke kastet seg på Micro SIM-trenden.Nesten originale Android-menyer.

Vi forventer å komme med den fullstendige testen nesten uke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.