IKT

Ukjent FoU-topp i Telenor

Haugli har stort sett gjort karriere utenfor landets grenser. Det kan være en forklaring på at de ansatte ikke har bitt seg merke i navnet til 47-åringen.

Det stilles imidlertid spørsmål om det er et klokt og utspekulert valg, eller et dristig og uoverveid prosjekt å ansette en FoU-sjef som ikke har satt tydelige spor etter seg i den internasjonale FoU-verdenen.

Haugli kommer nå fra stillingen som Chief Technology Officer og medstifter av elskapet BudiLinks i Canada.

Ifølge en pressemeldijg fra Telenor, er Hans-Christian Haugli utdannet elektroingeniør fra Universitetet i Trondheim, og har blant annet arbeidet ved forskningssenteret til den europeiske romfartsorganisasjonen ESA i Nederland.

Ved Inmarsat i England ledet han FoU-aktivtetene og var ansvarlig for utviklingen av Inmarsat Standard C og Inmarsat M (digital tale-terminal).

I sitt oppstartselskap BudiLinks utviklet han blant annet innstikkort/databrikker som kombinerer teknologiene WLAN og smalbånds radioteknologi slik at dekningsområdet økes for tilgjengelige tjenester og batteriforbruket reduseres.

Før det bygde han opp og var åtte år i Vistar Telecommunications i Canada som CTO. Vistar er verdensledende innen mobile satellittkommunikasjonstjenester til styring av blant annet biler for langtransport og er verdens nest største produsent av terminaler for satellittkommunikasjon.

Haugli skal rapportere til konserndirektør Berit Svendsen med ansvar for FoU i hele konsernet. Hittil har hun også ledet avdelingen Telenor FoU ved siden av sitt øvrige arbeid. Hun er lettet over å få avlastning.

- Det har vært et behov å styrke ledelsen i Telenor FoU og vi er svært glad for at Haugli har sagt seg villig til å påta seg denne viktige oppgaven. Det har vært viktig for oss å få en person med solid internasjonal erfaring og som har vært i stand til å utvikle lønnsom virksomhet ved bruk av ny teknologi, sier Berit Svendsen.

Haugli tiltrer stillingen med virkning fra 1. januar 2004.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.