KARRIERE

– UiO bør ikke bli eliteuniversitet

Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.
Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.Bilde: UiO
Dag Yngve Dahle
12. okt. 2009 - 07:45

– Jeg er opptatt av gjensidig respekt og en nasjonal arbeidsdeling. Alle de norske universitetene har miljøer av høy kvalitet, men gjerne på ulike områder. Universitetet i Oslo vil alltid være et universitet med stor faglig bredde, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.

Respekt

Han har dermed en annen holdning enn sin forgjenger Geir Ellingsrud, som i 2007 sa til Skylder på breddeuniversitetene at satsingen på flere, mindre universiteter er årsaken til at universitetene våre ikke gjør det særlig skarpt på internasjonale rangeringer.

Universitetets egen nettavis Uniforum fulgte opp med en artikkel der rektoren anbefalte Norge å - Sats på storuniversitetene Aftenposten skrev videre at rektoren mente Universitetet i Oslo bør bli landets eliteuniversitet.

Universitetet i Oslo, Blindern. Utdanning. Studier. Studenter. Student. Studere. Karriere. Jobb. Arbeidsliv. Inntekt. Lønn.
NYTT: Universitetet i Oslo - ikke et eliteuniversitet? Dag Yngve Dahle
Ottersen ønsker ikke en slik elitisering.

– Innenfor den faglige bredden vil vi fremme kvalitet i sterkere grad enn tidligere, og vi vil styrke vår posisjon som et internasjonalt ledende universitet, sier rektoren, som understreker at dette ikke betyr at han har lave ambisjoner for UiO.

Her stryker flest

Ikke godt nok

Den norske Berkeley-professoren Trond Petersen sa nylig til Teknisk Ukeblad at han synes det er rart at rike Norge ikke satser mer på utdanning. Han mener vi kan – Vi kan bli best i verden

- Jeg enig med Petersen i at Norge bør ta seg råd til å satse mer på utdanning, sier Ottersen.

– Hvordan vurderer du undervisningskvaliteten ved Universitetet i Oslo i dag?

– Vi har mange svært gode faglige miljøer, men vi kan per i dag ikke tilby optimal kvalitet i alle deler av utdanningen. Det smerter meg virkelig. Særlig på bachelornivå skulle vi gjerne satt inn større ressurser. Men dette har med stadig strammere budsjettrammer å gjøre. Vårt økonomiske handlingsrom snevres stadig mer inn, sier Ottersen.

– Vi kan bli best i verden

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.