Ubåt kan ha bulket supertanker

Ubåt kan ha bulket supertanker
MYSTISK: Bulken i skroget er tydelig, men viser ingen tydelige brennmerker eller tegn på eksplosjon. Besetningen hevder likevel at de så et skarpt lys og hørte en eksplosjon under hendelsen. Bilde: HO

- Det er mulig at det dreier seg om en kollisjon med en ubåt eller en mine, sier kaptein Mousa Mourad i dag - dagen etter den mystiske hendelsen. Han er havnesjef i Fujairah i De forente arabiske emirater, hvor tankskipet nå er inne til nærmere undersøkelser.

HERJET: Sammenstøtet påførte tankskipet tydelige skader også innendørs. ISSEI KATO

Frykter terror

Den japanske supertankeren M. Star var på vei fra Qatar til Japan gjennom Hormuzstredet utenfor Oman, med over to milllioner fat (270 200 tonn) råolje, da det ble rammet av et voldsomt sammenstøt.

Først trodde besetningen på tankskipet at de traff en kjempebølge, og det ble rapportert om et jordskjelv i området. Rederiet Mitsui OSK mente imidlertid at skipet ble angrepet, skriver Svenska Dagbladet.

Det er fortsatt uklart hva som egentlig skjedde, og hendelsen har skapt frykt for terrorangrep i stredet, hvor 40 prosent av verdens oljetransport til sjøs må gjennom, ifølge BBC News.

SLENGT RUNDT: Møbler ble slengt rundt, og besetningen trodde de ble angrepet. HO

Les mer om: