FORUM

Ubalansert fremstilling av TU

29. jan. 2009 - 10:57

Teknisk Ukeblad nr. 0209 gir i artikkelen «Vindmøller kan erstatte oljen» inntrykk av at Venstre er et av flere partier som mener vindmøller kan erstatte olje.

Den våkne leser, og det har Teknisk Ukeblad mange av, kan se av mine uttalelser at det ikke er dekning for konklusjonen som trekkes.

TUs fremstilling av saken var ubalansert.

Les saken: – Vindmøller kan erstatte oljen

Venstre ønsker å legge forholdene til rette for en betydelig olje- og gassaktivitet på norsk sokkel også i framtiden, men vi ønsker også en balansert petroleumspolitikk som innebærer at økt aktivitet i nord må balanseres med petroleumsfrie soner i de mest sårbare havområdene.

Et av disse områdene er utenfor Lofoten og Vesterålen. Ny teknologi kan også gjøre det mulig å utvinne mer av felt som tidligere har vært ulønnsomme i allerede åpnede områder.

I tillegg til dette vil Venstre satse mer på fornybar energiproduksjon. Her inngår havmøllesatsing som et viktig element. Norge har et stort potensial for fornybar energiproduksjon, både på land og til havs. Venstre mener at det i et langsiktig perspektiv er viktig at det satses på å utvikle løsninger for å utnytte disse energiressursene.

Mye tyder på at fornybar energi kommer til å bli en næring i sterk vekst internasjonalt. Satser Norge tungt nok på dette området, kan det skape verdifulle bedrifter og arbeidsplasser, samtidig som vi er med på å gjøre en viktig jobb for å løse klima- og miljøutfordringene.

Gunnar Kvassheim (V)

leder for Stortingets energi- og miljøkomité.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.